woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Guy Wagner (Banque de Luxembourg): “Hoewel de beurshausse al lang aanhoudt, blijven aandelen de standaardbelegging.”
Guy Wagner (Banque de Luxembourg): “Hoewel de beurshausse al lang aanhoudt, blijven aandelen de standaardbelegging.”

Guy Wagner (Banque de Luxembourg): “Hoewel de beurshausse al lang aanhoudt, blijven aandelen de standaardbelegging.”

  • Luxemburg
  • In de context van het nulrentebeleid blijven beleggers aandelen als de standaardbelegging zien, hoewel de hausse op de markten al lange tijd aanhoudt. Dat is de mening van Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg, en zijn team, die zij in hun maandelijkse analyse ‘Highlights’ toelichten.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu
  • 20150312_pb_highlights_03-2015_NL

In februari hebben de beurzen het opvallend goed gedaan. Zo hebben de Amerikaanse S&P 500 en de Duitse DAX nieuwe recordniveaus bereikt. De markten werden ondersteund door het akkoord tussen de nieuwe Griekse regering en de rest van de eurozone en door het staakt-het-vuren dat Oekraïne en de pro-Russische separatisten in Minsk ondertekenden. “De sterke dollar remt Amerikaanse aandelen sinds het begin van het jaar enigszins af, maar is bijzonder gunstig voor de beurskoersen van grote internationale groepen die gevestigd zijn in Europa of Japan”, zegt Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg en bestuurder-directeur van de beheersvennootschap BLI – Banque de Luxembourg Investments. “In de context van het nulrentebeleid blijven beleggers aandelen als de standaardbelegging zien, hoewel de hausse op de markten al lange tijd aanhoudt.”

Lage olieprijs stimuleert wereldeconomie

De lage olieprijzen houden de internationale groei op peil. De lage rente en de sterke arbeidsmarkt ondersteunen het beschikbare inkomen van huishoudens in de Verenigde Staten, wat gunstig is voor de binnenlandse consumptie. “In Europa zijn de sterke dollar en de lage energiekosten de belangrijkste groeiaanjagers”, zegt de Luxemburgse econoom. “In Japan profiteert de consumptie echter nauwelijks van de goedkope olie omdat de zwakke yen de koopkracht van de consument drukt.” In China blijft de economische activiteit ondanks de lagere energiekosten vertragen door de excessen van de afgelopen jaren.

Obligatierente van perifere landen blijft dalen

Wegens het lage niveau is de rente op obligaties van de kernlanden van de eurozone in februari niet verder gedaald, hoewel de Europese Centrale Bank in januari haar programma voor kwantitatieve monetaire versoepeling had aangekondigd. In de perifere landen profiteerde de rente daarentegen van het akkoord tussen de nieuwe Griekse regering en de raad van ministers van Financiën van de eurozone over de verlenging van het steunprogramma voor Griekenland. Zo steeg de tienjaarsrente lichtjes in Duitsland, terwijl ze in Italië en Spanje daalde. “Afgezien van staatsobligaties van groeilanden bieden alleen Amerikaanse staatsobligaties nog een enigszins aantrekkelijke risico-rendementsverhouding, omdat ze nog opwaarts potentieel hebben als de deflatoire druk zou toenemen.”

Amerikaanse dollar zal naar verwachting blijven stijgen

De sterke terugval van de euro sinds mei 2014 wijst erop dat de eurodollarkoers zich in de komende weken waarschijnlijk verder zal stabiliseren, vooral omdat de laatste economische cijfers uit Europa iets beter waren dan verwacht. Guy Wagner: “Op middellange termijn zal de dollar wellicht blijven stijgen, op voorwaarde dat de verhoging van de rente in de Verenigde Staten niet in twijfel wordt getrokken.”

# # #

Guy Wagner en de analisten van BLI publiceren maandelijks hun ‘Highlights’, een analyse waarin zij de laatste ontwikkelingen op de beurzen en de mogelijke impact op de markten bespreken. Om de drie maanden publiceren zij ook hun ‘Perspectives’, een kwartaalanalyse van de financiële markten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top