maandag, november 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Seizoenseffect zal beurzen in de zomer wellicht volatieler maken
Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Seizoenseffect zal beurzen in de zomer wellicht volatieler maken

Guy Wagner (Banque de Luxembourg): Seizoenseffect zal beurzen in de zomer wellicht volatieler maken

  • Luxemburg
  • Als het seizoenseffect van de afgelopen dertig jaar zich herhaalt, zullen de beurzen in de zomermaanden wellicht volatieler worden, aangezien de periode van mei tot oktober doorgaans minder gunstig is voor de beurzen dan de periode van november tot april. Dat is de mening van Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg, en van zijn team, die tot deze conclusie komen in hun maandelijkse analyse 'Highlights'.
  • Banque De Luxembourg
  • http://www.banquedeluxembourg.com
  • info@bli.lu

Na een uitzonderlijk goed eerste kwartaal zijn de beursindexen in de afgelopen twee maanden wat minder fel gestegen. “Aandelen blijven echter de standaardbelegging, aangezien het nulrentebeleid wordt voortgezet”, zegt Guy Wagner, chief investment officer van Banque de Luxembourg en bestuurder-directeur van de fondsbeheermaatschappij BLI – Banque de Luxembourg Investments. “Als het seizoenseffect van de afgelopen dertig jaar zich herhaalt, zullen de beurzen in de zomermaanden wellicht volatieler worden, aangezien de periode van mei tot oktober doorgaans minder gunstig is voor de beurzen dan de periode van november tot april.” De Amerikaanse en Europese beurzen zijn in mei lichtjes gestegen.

Federal Reserve blijft mikken op eerste renteverhoging dit jaar

Het monetaire beleidscomité van de Amerikaanse centrale bank is in mei niet samengekomen. In een toespraak herhaalde Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, dat een eerste renteverhoging in de loop van dit jaar mogelijk blijft. In China hebben de monetaire autoriteiten de richtrente voor de tweede keer dit jaar met 25 basispunten verlaagd tot 5,1%.

Rente op staatsobligaties veert op

De rente op staatsobligaties is in de eerste helft van mei verder gestegen. “In de tweede helft van de maand was opnieuw een daling merkbaar, behalve in de perifere landen van de eurozone, waar het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen tussen de trojka en Griekenland op de obligatiemarkten weegt”, verduidelijkt Guy Wagner. De tienjaarsrente is over de hele maand mei gestegen in Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. “Ondanks de stijging blijft de langetermijnrente in Europa weinig aantrekkelijk. Amerikaanse staatsobligaties zijn nog altijd het enige interessante alternatief in de ontwikkelde landen, omdat zij nog zouden kunnen stijgen als de economie verder zou vertragen.”

Dollar blijft wellicht sterk tegenover euro

De in april begonnen stijging van de euro hield ook in de eerste helft van mei aan. De trend keerde echter door een verklaring van Janet Yellen midden mei, waarin zij bevestigde dat de Fed-rente wellicht dit jaar nog zal worden verhoogd. Daardoor sloot de euro de maand mei af op 1,10 dollar, tegenover 1,12 dollar eind april. “Zolang de markt ervan overtuigd blijft dat de rente voor het eerst zal worden verhoogd in de tweede helft van 2015, verwachten wij dat de dollar sterk zal blijven tegenover de euro”, besluit de Luxemburgse econoom.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top