zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / GWK Travelex waarschuwt Oranje supporters voor 25 euro per biertje
GWK Travelex waarschuwt Oranje supporters voor 25 euro per biertje

GWK Travelex waarschuwt Oranje supporters voor 25 euro per biertje

  • Nederland
  • Oranje supporters op weg naar het WK kunnen meer dan EUR 460,- besparen door simpelweg op de juiste plaatsen te eten, drinken en shoppen, volgens buitenlands geld specialist GWK Travelex. Met EUR 25,- voor een biertje lopen Oranje Supporters kans om flink de dupe te worden van de prijsinflatie, maar door slim te plannen kan men dit voorkomen.
  • GWK Travelex
  • www.gwktravelex.nl
  • Ido.schiferli@travelex.com

Met behulp van de lokale Travelex Grupo Confidence locaties in Brazilië wordt aangetoond dat op sommige aankopen tot wel 2.000% bespaard kan worden.

Sao Paulo, waar het Nederlands Elftal op 23 juni hun 3e wedstrijd speelt, is officieel een van de duurste steden ter wereld (1), met een import biertje van EUR 25,-(2) in bars rondom het Arena Corinthians stadion. Maar neemt men genoegen met een lokaal Bohemia biertje dan is deze al voor EUR 1,20 vinden ,en kan men dus eenvoudig bijna EUR 24,- besparen op een drankje (3).
Vergelijkbaar, supporters die de nationale cocktail van Brazilië, de Caipirinha, willen uitproberen kunnen voor een spotprijs van EUR (2) (of 5.70 Braziliaanse reals) dit met limoen gevulde drankje krijgen bij diverse kraampjes op straat, terwijl je bij je hotel in Sao Paulo het risico loopt in een toeristenval te komen en EUR 11,- kwijt bent – een prijsverschil van maar liefst  452%(4).

In recente berichtgevingen in kranten kwam naar voren dat overnachtingen 500% duurder blijken in de periode rondom de WK wedstrijden (5).  Een 2 persoons “WK” kamer in L’Hotel Porto Bay São Paulo kost op de nacht na de wedstrijd van Oranje Euro445  - terwijl een nachtje Hotel Marajá, ongeveer 2 km verderop, dan slechts Euro30 kost en je men hiermee dus Euro415 kan besparen (6).

De fan van lokale lekkernijen kan een Braziliaanse pastel proberen, een smakelijk soort bladerdeeg met een gekruide vulling. Iemand met voorkennis gaat richting Estádio do Pacaembu markt waar deze straatsnack voor ongeveer EUR 1.20 per stuk is te verkrijgen. De meer op toeristen gerichte Mercado Municipal markt, slechts 6km verderop, rekent 2 maal zoveel met EUR 3,- per pastel. Een schaaltje chips in de lobby van een hotel kan 11.36 Braziliaanse real kosten (EUR 4,-), waardoor men als groep van 4 zomaar  EUR 16,- kwijt is. Met een tripje naar de Busco Brazilian supermarket, direct gelegen naast de Arena Corinthians(7), bespaart men al gauw EUR 15,-  aangezien een zakje chips daar omgerekend EUR 0.25 kost (8).

Martijn Fijnaut, productmanager van GWK Travelex, merkt op; “Supporters kunnen alvast een voordeeltje scoren door de Braziliaanse real vooraf te kopen. Met momenteel 2.55 opgwktravelex.nl, biedt de real prima waarde voor je euro, voor EUR 500,- heb je nu 1,277 real op zak terwijl je vorig jaar bleef steken op 1,108 real. Voor de Oranje supporter betekent dit bijna EUR 70,- extra te besteden. Wil je goedkoper uit zijn dan met eigen creditcard, dan is het GWK Travelex Cash Passport(tm) een goed alternatief. Dit is een prepaid debit card, waarop je euro’s kunt laden, waarbij je slechts EUR 2,50 kosten betaalt over opnamen.”

Reizigers die recentelijk de WK voetbal steden in Brazilië hebben bezocht  geven het volgende advies: ” Omdat nog niet alle banken op het onderlinge internationale netwerk  zijn aangesloten was het soms goed zoeken naar een geschikte geldautomaat.  Het is aan te raden om altijd wat contant geld bij je te hebben, wat toch al makkelijk is aangezien je vaak bij een stalletje op straat verleid wordt om iets leuks of lekkers te kopen.  Experimenteren met lokaal eten en drinken is ook een prima manier om de kosten laag te houden, aangezien er flink betaald moet worden voor import goederen. Bovendien beleef je zo Brazilië op haar best!”.

Over Content Editor U

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top