vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / HagaZiekenhuis en Philips zetten volgende stap naar efficiëntere zorg
HagaZiekenhuis en Philips zetten volgende stap naar efficiëntere zorg

HagaZiekenhuis en Philips zetten volgende stap naar efficiëntere zorg

  • Nederland
  • HagaZiekenhuis zet volgende stap in efficiëntere zorg met digitaal beeldbeheer van Philips.
  • Philips Electronics
  • http://www.philips.nl
  • info@philips.nl

Het HagaZiekenhuis in Den Haag en Philips hebben vandaag hun samenwerkingsovereenkomst verlengd voor de duur van zeven jaar. Het gaat om een contract voor volledige dienstverlening voor digitaal medisch beeldbeheer met behulp van Philips IntelliSpace PACS. Hiermee kunnen onderzoeksgegevens en medische beelden van patiënten eenvoudig en snel worden opgeslagen en uitgewisseld. De afgelopen 5 jaar werkten beide organisaties ook al samen op het vlak van medisch beeldbeheer.

Het contract omvat diensten voor service en onderhoud van het totale beeldbeheersysteem voor alle locaties van het ziekenhuis (inclusief Juliana Kinderziekenhuis, dat onderdeel is van het HagaZiekenhuis. De bestaande samenwerking wordt onder meer uitgebreid met een nieuw flexibel betalingsmodel, waarbij het HagaZiekenhuis een bedrag betaalt per gedaan radiologisch onderzoek. Jaarlijks worden in het HagaZiekenhuis 210.000 onderzoeken uitgevoerd.

“Voor de best mogelijke patiëntenzorg is radiologisch onderzoek zeer belangrijk. Daarom willen we beschikken over een uitstekende PACS dat bovendien betaalbaar is,” zegt Peter Kraaijeveld, manager van onder andere het Radiologisch Centrum. “Wij zijn er van overtuigd dat we door deze samenwerking de kwaliteit van onze patiëntenzorg kunnen continueren én verder ontwikkelen. Bovendien garandeert de financiële afspraak dat we de investering over een reeks van zeven jaren kunnen afschrijven, waardoor we binnen kleine marges precies weten wat we elk jaar moeten betalen.”

“We willen ziekenhuizen met onze innovaties breed ondersteunen bij het verbeteren van de zorg voor hun patiënten en hun doelstellingen in het beheersbaar houden van kosten,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthare Benelux. “De klinische gegevens van alle typen medische onderzoeken waarbij beeldvorming een rol speelt, worden optimaal geïntegreerd en de artsen van allelocaties beschikken straks over de laatste technologische mogelijkheden om die medische beelden snel op te slaan, op te roepen en met elkaar te delen. Dit maakt niet enkel betere zorg mogelijk, maar ook een sneller en efficiënter werkproces.”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top