donderdag, december 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Hagenaar aangehouden voor PGB fraude
Hagenaar aangehouden voor PGB fraude

Hagenaar aangehouden voor PGB fraude

  • Nederland
  • Een 67 jarige Hagenaar is maandag 22 februari aangehouden voor fraude met PGB gelden. De aanhouding is verricht door de directie Opsporing van de Inspectie SZW onder leiding van het Functioneel Parket. De man trad op als zorgverlener voor verschillende PGB houders. Het zou gaan om een fraudebedrag van vermoedelijk € 300.000,-. Ook is de woning van de verdachte doorzocht en zijn er documenten en een kluis in beslag genomen.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Het vermoeden is dat de inmiddels overleden vrouw van de verdachte PGB’s verzorgde voor mensen die zorg nodig hadden. De verdachte staat op vele formulieren als zorgverlener genoemd, maar heeft deze zorg nooit geleverd. Tevens gaf de verdachte andere zorgverleners instructies over manieren om te frauderen met de aangevraagde PGB’s.

Tijdens het onderzoek is gebleken dat deze zorgverleners daadwerkelijk zijn uitbetaald, maar zij hebben geen zorg geleverd. De verdachte had vermoedelijk de beschikking over de bankrekeningen van deze zorgverleners en daarmee ook over het daarop uitbetaalde geld.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een melding van een PGB  houder bij de politie.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een team dat speciaal is opgericht om fraude met zorggelden aan te pakken. Dit team is onderdeel van de directie Opsporing van de Inspectie SZW en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Sinds 1 januari 2013 voert dit team onderzoeken uit naar PGB-fraude. In opdracht van het ministerie van VWS is de opsporing in het zorgdomein geïntensiveerd. De directie Opsporing van de Inspectie SZW voert nu onderzoeken uit naar fraude in het gehele zorgdomein.

Een PGB is een geldbedrag waarmee iemand die zorg, begeleiding of hulp behoeft, deze kan inkopen. Met een PGB koopt een zorgbehoevende zelfstandig de noodzakelijke zorg in. Het geld is alleen bedoeld voor zorg en mag niet worden uitgegeven aan andere zaken. Fraude met PGB ondermijnt de verzorgingsstaat.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top