maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hans van Heeswijk architecten: Mauritshuis wint Gulden Feniks
Hans van Heeswijk architecten: Mauritshuis wint Gulden Feniks

Hans van Heeswijk architecten: Mauritshuis wint Gulden Feniks

  • Nederland
  • "Het Mauritshuis is een showcase van vakmanschap en een topper als museum, meent de jury. Geniale interventies zijn de ondergrondse verbinding en de drie glazen liften, waarvan vooral die van het Mauritshuis zelf indrukwekkend innovatief is. De detaillering is subliem, evenals de combinatie van renovatie van het oude monument met gedurfde technische innovatie. Architect Hans van Heeswijk durft met veel gevoel voor de kwaliteit van oudbouw briljante moderne ingrepen te doen."
  • 2015_item_1_1
  • Hans van Heeswijk architecten
  • http://www.heeswijk.nl
  • info@heeswijk.nl
  • 2015_item_2_1

Museum MORE lovend ontvangen

In een recordtijd van drie jaar is het nieuwe Museum MORE in Gorssel tot stand gekomen. “Monumentaal modernisme” kopte NRC Handelsblad: “Net als in zijn uitbreiding van het Mauritshuis in Den Haag vorig jaar heeft Van Heeswijk in MORE zijn minimalistische ‘less is more’-architectuur weten te verenigen met monumentale baksteenarchitectuur.” En de Volkskrant vat het zo samen: “Het is ruim, rustig, vrij van ego en verdere poeha. Een museum dat de collectie dient.” Daar zijn wij trots op. U kunt het nu zelf gaan zien. Absoluut favoriet is de relatie tussen collectie, gebouw en omgeving, de wisselwerking tussen binnen en buiten.

Duurzame aanpak appartementen Presikhaaf

Naast museumarchitectuur zijn woningrenovaties een tweede specialisme geworden. In Presikhaaf worden in samenwerking met Nijhuis Apeldoorn 48 appartementen opgeknapt in opdracht van Woningcorporatie Vivare. Na het groot onderhoud kunnen de woningen weer jaren mee, én hebben ze een beter energielabel. Stalen kozijnen met enkelglas worden door kunststofkozijnen met dubbelglas vervangen en ook de muren worden geïsoleerd. De entrees/trappenhuizen worden afsluitbaar. Bij de architectenselectie in december 2014 werd gevraagd naar de hoogste kwaliteit voor een vastgesteld budget. Binnen een half jaar is een modelwoning gereed en is de uitvoering gestart. Voor het eind van het jaar is het project afgerond.

Aannemer flatrenovatie Zuidenwind geselecteerd

De Zuidenwind is met 162 woningen de eerste van een serie van vier flatgebouwen (de Mollenbossenflats) in Blerick, die in opdracht van Woningcorporatie Antares wordt opgeknapt. De aanbesteding voor de uitvoering van de Zuidenwind heeft inmiddels plaatsgevonden en het familiebedrijf KnaapenGroep uit Son is op basis van EMVI geselecteerd. Binnenkort wordt gestart met de uitvoering. Meer over onze aanpak van woningrenovatieprojecten is te vinden in ons boek “Nieuwe kansen voor de galerijflat”.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top