zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hartslag supporters SPM Shoeters piekt tijdens play-offs
Hartslag supporters SPM Shoeters piekt tijdens play-offs

Hartslag supporters SPM Shoeters piekt tijdens play-offs

  • Nederland
  • Hoe inspannend is het bekijken van een sportwedstrijd voor supporters? Een onderzoek tijdens de basketball play-offs tussen SPM Shoeters en GasTerra Flames leidt tot opvallende inzichten.
  • Shopvoorgezondheid.nl
  • http://Shopvoorgezondheid.nl/hartslag
  • william@diversions.nl

Beslissende dunk van Aarts leidt tot hoogste hartslag

Hoe inspannend is het bekijken van een sportwedstrijd voor supporters? Dit is op 22 mei onderzocht tijdens de 4e basketball playoff-finale tussen SPM Shoeters uit Den Bosch en GasTerra Flames uit Groningen. De uitkomst: op de tribune liep de hartslag op tot 160 slagen per minuut. Een waarde die normaal tijdens intensief sporten bereikt wordt.

De finale van de Nederlandse basketball competitie is ongekend spannend. SPM Shoeters uit Den Bosch moest donderdagavond tegen GasTerra Flames het gelijkmakende punt op weg naar het landskampioenschap maken. Op initiatief van Shopvoorgezondheid.nl werd de gelegenheid aangegrepen om bij supporters de wedstrijdspanning te meten. Hiervoor werden verschillende hartslagmeters uitgereikt, tot in de businessclub aan toe.

Hartslag per kwart

De hartslag van het publiek volgde het verloop van de wedstrijd op de voet. Het eerste deel van de wedstrijd was er al een ligt verhoogde hartslag te meten op de tribune, maar in het laatste kwart kwam het echte hoogtepunt. Tijdens het laatste kwart liepen hartslagpieken op tot 160 slagen per minuut, een piek die bij verschillende mensen meetbaar was bij de beslissende dunk van Aarts.

De gemeten waarden zijn hoog te noemen voor een passieve activiteit. Een gemiddelde hartslag zonder lichamelijke inspanning ligt tussen de 60 en 80 slagen per minuut. Tijdens het sporten kan de hartslag oplopen van 120 tot 180 slagen per minuut, mede afhankelijk van conditie en leeftijd. Intensief meeleven met een sportwedstrijd blijkt hetzelfde effect te kunnen hebben.

Alle uitkomsten van de test zijn terug te vinden op shopvoorgezondheid.nl/hartslag.

Over nieuwsbron

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top