vrijdag, mei 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Gadgets / Hart&Vaatgroep: Gezondheidsgegevens opslaan op uw telefoon
Hart&Vaatgroep: Gezondheidsgegevens opslaan op uw telefoon

Hart&Vaatgroep: Gezondheidsgegevens opslaan op uw telefoon

  • Nederland
  • Afgelopen vrijdag was de HealthKit in het NOS journaal. Met deze gezondheid-app kunnen mensen gezondheidsgegevens opslaan op hun mobiele telefoon.
  • Stichting hart en vaat
  • http://www.hartenvaatgroep.nl
  • info@hartenvaatgroep.nl
  • http://www.hartenvaatgroep.nl/over-ons/nieuws/zorg-en-medicijnen/artikel/bekijk/gezondheidsgegevens-opslaan-op-uw-telefoon.html

Janneke Wittekoek, cardioloog, reageert in het journaal dat je hiermee mensen op afstand en veel intensiever kunt volgen. De patiënt voert zelf gegevens in en bepaalt wie toegang kan krijgen tot deze gegevens. Nu vinden controles van bijvoorbeeld gewicht of bloeddruk doorgaans alleen plaats tijdens consulten. Soms (zoals bij hartfalen) geven mensen deze gegevens door aan het ziekenhuis via een kastje thuis of de computer. Over het nieuwe systeem zijn ook kritische geluiden te horen, bijvoorbeeld over de veiligheid in verband met privacy.

De Hart&Vaatgroep vindt de ontwikkeling van ehealth belangrijk, waar het kan bijdragen aan regie, onafhankelijk en/of een gevoel van veiligheid voor een patiënt. De Hart&Vaatgroep heeft vorig jaar onderzocht welke ziekenhuizen telemonitoring voor mensen met hartfalen aanbieden. Ook is De Hart&Vaatgroep partner in de Digitale Zorggids, waar meer dan 10.000 gezondheid-apps te vinden zijn en waar patiënten zelf apss kunnen beoordelen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top