vrijdag, mei 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Hart&Vaatgroep: Landelijke dag hartritmestoornissen 2014
Hart&Vaatgroep: Landelijke dag hartritmestoornissen 2014

Hart&Vaatgroep: Landelijke dag hartritmestoornissen 2014

  • Nederland
  • De Hart&Vaatgroep organiseert voor u een dag die in het teken staat van hartritmestoornissen en leefstijl. U krijgt informatie en kunt diverse workshops volgen.
  • Stichting hart en vaat
  • http://www.hartenvaatgroep.nl
  • info@hartenvaatgroep.nl
  • http://www.hartenvaatgroep.nl/over-ons/agenda/voeding/artikel/bekijk/landelijke-dag-hartritmestoornissen.html

Het gezamenlijke gedeelte

U krijgt informatie over de diagnose en behandeling bij hartritmestoornissen. Vervolgens hoort u de ervaringen van een patiënt die vertelt hoe zij van jongs af aan omgaat met haar ritmestoornis. Het gezamenlijke gedeelte wordt afgesloten met een lezing over hartrevalidatie. Wat houdt hartrevalidatie in, hoe kunt u hier gebruik van maken en met welk resultaat. Na de pauze volgen er twee workshoprondes en kunt u deelnemen aan twee van de volgende workshops:

De workshops

Tijdens de workshops leert u meer over hartritmestoornissen en stress, voeding, het belang van bewegen of u kunt zelf ervaren wat Qi Gong voor u kan betekenen. Er zijn twee workshoprondes deze middag dus u kunt aan twee onderstaande workshops deelnemen:

Workshop 1: Omgaan met stress

Het leven als hartritmepatiënt kan veel vervelende situaties en dus stress met zich meebrengen. Maar wat is gezonde stress en vanaf wanneer is het ongezonde stress? Hoe ga je hier vervolgens mee om? Ervaar zelf wat ontspanningsoefeningen voor u kunnen betekenen en hoe u deze kunt toepassen in het dagelijks leven.

Workshop 2: Het belang van bewegen

Hoe kunt u met een hartritmestoornis toch bewegen, hoe komt u (veilig) in beweging?

Workshop 3: Voeding en hartritmestoornissen

Een gezonde voeding is belangrijk voor mensen met hartritmestoornissen. Maar wat is gezonde voeding, welke voedingsstoffen kunnen van invloed zijn op hartritmestoornissen. En hoe zorgt u ervoor dat u niet alleen gezond, maar ook nog lekker eet.

Workshop 4: Kennis maken met Qi Gong

Qi Gong is Chinese Yoga met als doel het genereren van levenskracht, om deze vervolgens te gebruiken voor het versterken van uw lichamelijke en geestelijke welzijn. De oefeningen worden – zowel staand als zittend – langzaam, vloeiend en met de juiste spieractiviteit uitgevoerd. Ontdek deze Chinese bewegingsleer van duizenden jaren oud.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor deze middag kan tot 7 oktober via het aanmeldformulier. De deelname aan deze middag is gratis voor leden van De Hart&Vaatgroep en gratis voor de donateurs van de Hartstichting. Voor niet-leden is de middag € 7,50. Dit bedrag kunt u betalen via een pinapparaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat via telefoonnummer: 088 – 1111600.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top