zaterdag, oktober 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Hart&Vaatgroep: Oproep: brainstormsessie ouders van kinderen met een hart- of vaataandoening
Hart&Vaatgroep: Oproep: brainstormsessie ouders van kinderen met een hart- of vaataandoening

Hart&Vaatgroep: Oproep: brainstormsessie ouders van kinderen met een hart- of vaataandoening

  • Nederland
  • Als ouder van een kind met een hart- of vaataandoening krijg je veel op je bord. Zowel emotioneel als praktisch. Naast het opvoeden van je kind moet je ook beslissingen nemen ten aanzien van de zorg.
  • Stichting hart en vaat
  • http://www.hartenvaatgroep.nl
  • info@hartenvaatgroep.nl
  • http://www.hartenvaatgroep.nl/over-ons/nieuws/hart-en-vaatziekten/artikel/bekijk/oproep-brainstormsessie-ouders-van-kinderen-met-een-hart-of-vaataandoening.html

Uit gesprekken die De Hart&Vaatgroep met ouders van een kind met een hart- of vaataandoening heeft gevoerd, blijkt dat ouders soms toch het gevoel hebben dat zij sommige zaken zelf nog moeten uitzoeken. Ondanks dat er beschikbare informatie en ondersteuning is. Ook blijken ouders behoefte te hebben aan een meer langdurige vorm van ondersteuning. Deze kan geboden worden door een buddy. De Hart&Vaatgroep nodigt ouders van harte uit om mee te denken over hoe een buddy ouders kan ondersteunen. Daarom organiseren wij in oktober een brainstormsessie.

Wat is een buddy?

Een buddy is een vrijwilliger die geschoold is om ouders op een zo goed mogelijke manier te ondersteunen. De buddy wordt voor een kortere of langere tijd gekoppeld aan een ouder, afhankelijk van de behoefte aan ondersteuning. De buddy kan op allerlei verschillende manieren ondersteuning bieden. Hij of zij kan een luisterend oor bieden, tips geven, meedenken over beslissingen die genomen moeten worden in de zorg of meegaan naar zorgverleners. Het contact tussen ouder en buddy kan daarnaast ook op verschillende manieren verlopen. De buddy kan bijvoorbeeld met een vaste frequentie bij de ouder langskomen maar het contact zou ook voornamelijk via de mail of telefoon kunnen verlopen.

Wilt u meedenken?

Uit de beschrijving hierboven blijkt wel dat een buddy op vele verschillende vlakken en manieren ondersteuning kan bieden aan ouders. De Hart&Vaatgroep wil graag een buddyproject opstarten dat zo goed mogelijk past bij de wensen en behoeften van ouders. Daarom nodigen we ouders van kinderen met een hart- of vaataandoening uit om deel te nemen aan een brainstormsessie. Voor de brainstormsessie hebben wij twee bijeenkomsten georganiseerd.

Woensdag 15 oktober 2014 van 19.00 tot 21.00 (met vooraf soep en broodje).
Zaterdag 18 oktober van 10.00 tot 12.00 (met achteraf lunch).

Wilt u meedoen?

Vul het deelnameformulier dan uiterlijk 25 september in. Geef daarop aan op welke dag(en) u kunt deelnemen. U wordt daarna zo spoedig mogelijk geïnformeerd op welke datum u aan een brainstormsessie kunt deelnemen.

De brainstormsessies vinden plaats bij Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Nensi Janssen of Anne Kors-Walraven door een e-mail te sturen naar buddy@hartenvaatgroep.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top