maandag, februari 24, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Hebzucht, de leidraad voor entertainment
Hebzucht, de leidraad voor entertainment

Hebzucht, de leidraad voor entertainment

  • Nederland
  • tekst over hebzucht
  • denda games
  • info@denda.com

De definitie van hebzucht, zoals weergeven op mensbegrippen is: Hebzucht, de zucht naar het hebben.Als je goed om je heen kijkt is de eerste (en ook tweede) indruk dat wij mensen van nature hebzuchtig zijn. Naar geld en dingen, naar status, aanzien, roem, vroomheid, seks, intimiteit, liefde, geluk, wijsheid. En wat al niet meer.Psychologisch gezien is de functie van de hebzucht dat we door ons te verbinden met zaken die wij willen bezitten, maar nog niet hebben.

Hebzucht is dus een negatieve eigenschap, dat veel wordt gebruikt in de hedendaagse entertainment producten, maar is eigenlijk al zo oud als de weg naar Rome, maar misschien nog wel ouder. Zo zijn er de Griekse mythololgieeen, zoals bijvoorbeeld het verhaal van koning Erysichton.

Omdat koning Erysichton een boom kapte in een heilig woud, straft de godin Ceres hem met een niet te stillen honger. Als een klassiek Koekiemonster zet hij zijn gulzige bek in alles wat in de buurt komt. Zelfs zijn dochter moet eraan geloven. Als de godin Nikè naar de aarde komt om de mensen overwinningen te brengen, willen de mensen het prachtige meisje koste wat het kost op aarde houden. Ze sluiten haar op en breken haar vleugels.

Hebzucht komt ook veel voor in de bijbel, in vele spreuken. Een aantal voorbeelden zijn:

-          Wie van geld houdt, kan er niet genoeg van krijgen. Wie verzot op rijkdom is, is altijd op meer gewin belust. Ook dat is enkel leegte. Prediker 5:9

-          Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar er het leven bij inschiet? Marcus 8:36

-          Tob jezelf niet af om rijk te worden, zet dat plan opzij. Spreuken 23:4

-          Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. Matteüs 6:19-20

Het spreekt dan ook voor zich dat ook de games industrie hebzucht gebruikt als verhaallijn voor hun Games. In de prachtige spelletjes van de Pakistaanse uitgever Urchin Games is hebzucht, in het Engels vertaal ‘Greed’ het leidende thema.

In de reeks Greed zijn tot nu toe twee titels verschenen:

-          Greed Forbidden Experiments

-          Greed The Mad Scientist

Beide titels hebben als basis hebzucht, een geheimzinnige cultus doet mooie jonge vrouwen verdwijnen. De hebzucht van de cultus bestaat uit het bezitten van deze mooie vrouwen. Hun naaste familie wordt aangespoord om deze vrouwen te vinden en te redden van de cultus.

Wilt deze games zelf eens proberen, deze games downloaden  kan op veel verschillende websites waar je spelletjes kunt spelen en downloaden.

Het is toch geweldig dat oude thema’s in moderne media worden ingezet. Thema’s zijn van alle tijden, alleen de verpakking is anders in onze moderne tijd. Volgende keer gaan wij dieper in op het land Tibet, ook een onderwerp dat een bron van inspiratie is voor veel entertainment ontwikkelaars.

Over neuveldenda

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top