zondag, november 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: 10 projecten om naar uit te kijken in 2015
Heijmans: 10 projecten om naar uit te kijken in 2015

Heijmans: 10 projecten om naar uit te kijken in 2015

  • Nederland
  • In 2015 kijken we uit naar de afronding van een aantal spraakmakende projecten en de start van nieuwe innovaties. Een overzicht van 10 projecten en innovaties waar ons hart sneller van gaat kloppen:
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/countdown2015/

10. Start Living Lab SONOB

In het voorjaar van 2015 start Heijmans in een consortium met het testen van een energieopwekkend geluidsscherm. Deze zogenaamde Solar Noise Barriers (SONOB) beperken geluidhinder voor omwonenden en kunnen tegelijkertijd duurzame energie opwekken door het toepassen van slimme technieken. In ‘s-Hertogenbosch wordt dit innovatieve scherm een jaar lang in een ‘Living Lab’ beproefd.

9. Heijmans ONE telt door

Proefbewoonster Carmen Felix test nog enkele maanden ons prototype van de Heijmans ONE in Amsterdam. Met haar en onze eigen bevindingen brengen we eventuele verbeteringen aan en richten we ons op de officiële plaatsing later dit jaar van zo’n dertig Heijmans ONE’s in ons land. De net-nietgeneratie willen we een goede start op de woningmarkt geven. Uit de vele enthousiaste reacties uit binnen- en buitenland selecteren we de kansen die het beste aansluiten op onze doelen met de Heijmans ONE.

8. Opening Waterliniemuseum

Als je dit jaar een fort wilt gaan bezoeken, laat het dan Fort bij Vechten zijn. Vanaf juni onthult het Waterliniemuseum hier goed bewaarde Nederlandse geheimen. Dit museum wordt hét icoon van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het meest opmerkelijke van het gebouw is dat je het van buiten niet ziet; het is volledig ingenesteld in het fort. De tentoonstelling gaat over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, verdedigen met water en waterlinies in het algemeen.

7. Go-Light Avenue fietspad

De spits waarin je terecht komt als je om 08.30 uur op je werk of op school moet zijn. Voor duizenden Nederlanders een dagelijks ritueel. En dan te bedenken dat 50% van de autoritten bestaat uit een afstand van nauwelijks 5 kilometer. Waarom nemen we niet gewoon de fiets naar het werk? Fietsen is gezond, goedkoop en ook nog eens duurzaam. Door het fietsen veilig en leuk te maken kan het fietsen worden gestimuleerd. Heijmans introduceert samen met Forenzo dit voorjaar de Go-Light Avenue: een snelfietsroute waarbij fietsen een ware beleving wordt.

6. De Haagse Resident

Van twee naar één. De gebouwen Helicon en Castalia (samen De Resident) worden van top tot teen gerenoveerd en met elkaar verbonden door een nieuw atrium. Na bijna een jaar renoveren en verbouwen in het hart van Den Haag betrekken de ministeries van VWS en SZW vanaf april dit jaar gefaseerd beide gebouwen. Met name het nieuwe atrium dat dienst doet als gezamenlijke ontvangsthal en beide gebouwen verbindt tot één geheel vergt tot de oplevering in april nog de nodige inspanningen. Grote stalen portalen worden omwikkeld met doeken die als coulissen functioneren. Ook krijgen de glazen balustrades, de natuurstenen vloer en ontvangstbalie nog hun plek.

5. DSM Lab 6

Nog enkele weken te gaan en dan wordt het hoogste punt van het nieuwe laboratorium voor biotechnologisch onderzoek in Delft bereikt. De bouw van ‘Lab 6’ is de eerste stap in het zogenaamde Fit4Future-programma: een herinrichtingsplan voor het westelijk deel van DSM Delft als biotechnologiecentrum. Voor het project, bestaande uit het vervangen van een huidig lab door de realisatie van kantoren en vergaderruimten, wordt eind januari het laatste beton gestort voor de dakvloer. Vervolgens wordt met het bouwen van een stalen dakopbouw in februari het hoogste punt bereikt. Vanaf dat moment start het installatiewerk voor het lab en worden de eerste gevels geplaatst.

4. A9 Gaasperdammerweg

De komende jaren worden de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere uitgebreid met 1 of meer rijstroken. Zo ook de A9 tussen knooppunten Holendrecht en Diemen. Van 2 x 2 naar maar liefst 2 x 5 rijstroken. Inclusief een 3 km lange tunnel met het grootste park van Amsterdam als dak. De voorbereidingen zijn al in volle gang en dit jaar start ‘het echte werk’ van dit PPS-project.

3. Schiphol Lounge 2

In de tweede helft van het jaar is de totale metamorfose van Lounge 2 op Schiphol gereed. Deze vernieuwing past bij de ambitie van Schiphol om Europe’s preferred airport te zijn en het comfort voor reizigers te vergroten. De metamorfose omvat de overgang naar centrale security in de gehele terminal en de lounge wordt ingedeeld in zeven unieke belevingswerelden. Tijdens de verbouwing blijft de Lounge gewoon open.

2. Heijmans BrightHouse

Gratis gebruik maken van energie. Een huis dat zelfs energie lévert. Dat noemen wij nog eens ‘bright’. Samen met AERspire hebben we een betaalbare woning ontwikkeld die helemaal op zonne-energie werkt. Een woning die je helpt om bewust met water, afval en energie om te gaan. Wij zien dit concept als de Tesla onder de woningen. In het voorjaar kunnen we de eerste testresultaten bekijken en in de tweede helft van 2015 worden de eerste ‘BrightHouses’ gebouwd.

1. Het Timmerhuis

In het najaar van dit jaar wordt het Timmerhuis in Rotterdam opgeleverd. De gemeente Rotterdam neemt vanaf dan intrek in dit nieuwe icoon van de hand van architectenbureau OMA. Ook Museum Rotterdam zal hier onderdak gaan vinden. De laatste maanden van dit project staat in het teken van de afbouw. Daarna blijven we voor 15 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top