zaterdag, september 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: 3.240 zonnepanelen op dak Nationaal Militair Museum
Heijmans: 3.240 zonnepanelen op dak Nationaal Militair Museum

Heijmans: 3.240 zonnepanelen op dak Nationaal Militair Museum

  • Nederland
  • Op het dak van het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest worden voor het eind van dit jaar 3.240 pv-panelen, ofwel zonnepanelen geplaatst. Met de plaatsing van het zonne-energiesysteem wordt de CO2-uitstoot van het museum gereduceerd tot circa 25% en kan op een duurzame manier in de eigen elektriciteitsbehoefte worden voorzien. Het is voor het Nationaal Militair Museum en Heijmans een belangrijke stap in het gebruik van schone energiebronnen.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/3240-zonnepanelen-op-dak-nationaal-militair-museum/

De zonnepanelen nemen in totaal een oppervlak van 10.800 m2 in beslag en gaan 25 jaar lang mee. Per jaar wordt naar schatting 750.000 kWh opgewekt, wat circa een kwart van de totale energiebehoefte is.

Energiebedrijf Eneco plaatst en onderhoudt de panelen en staat garant voor een maximale opbrengst gedurende de hele levensduur. Encon Nederland voert de technische Due Diligence voor het zonne-energieproject uit. Ad Verbaas, general manager Encon Nederland: “We brengen de financiële en technische risico’s in kaart en stellen daarnaast maatregelen voor om eventuele risico’s te verkleinen.”

Over het NMM

Tijdens het ontwerp van het museum heeft duurzaamheid steeds centraal gestaan. Door middel van de berekening van de life cycle kosten is telkens een optimum gezocht tussen initiële kosten, het minimaliseren van het onderhoud en beperken van het energieverbruik. Vanaf 13 december is het Nationaal Militair Museum open voor het publiek in Park Vliegbasis Soesterberg. Het NMM belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst, met extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht. Kijk voor meer informatie op nmm.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top