dinsdag, oktober 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: Bouw historische busterminal Schiphol gestart
Heijmans: Bouw historische busterminal Schiphol gestart

Heijmans: Bouw historische busterminal Schiphol gestart

  • Nederland
  • Heijmans is gestart met de bouw van de busterminal voor het nieuwe openbaar vervoersknooppunt op Schiphol Noord. Dankzij een grote overkapping kunnen reizigers droog wachten en overstappen.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/bouw-historische-busterminal-op-schiphol-gestart/

T2-hangar

De basis voor de busoverkappingsconstructie is een omgebouwde en gerenoveerde T2-vliegtuighangar uit Engeland. De hangar stond voorheen op Rotterdam Airport en (nog eerder in) Engeland. De overkapping geeft het busstation een sfeervolle, beeldbepalende uitstraling en een zichtbare link met de luchthaven.

Energieneutraal

Bij het ontwerp van het busstation stond duurzaamheid voorop. Door het gebruik van nieuwe technieken is het eigentijds en energieneutraal gemaakt. De overkapping wordt uitgevoerd met transparante dak-/gevelbeplating en er komen 22 clusters van 20 zonnepanelen op het dak, die zorgen voor de stroomvoorzieningen ten behoeve van het bus perron, bijvoorbeeld voor de verlichting.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top