zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans bouwt concertzaal in Antwerpen
Heijmans bouwt concertzaal in Antwerpen

Heijmans bouwt concertzaal in Antwerpen

  • Belgie
  • De tijdelijke handelsvennootschap ‘Elisabeth’, waar Heijmans België deel van uitmaakt, heeft de opdracht verworven voor de bouw van een concert- en congrescentrum in de binnenstad van Antwerpen. Het complex, het ‘Elisabeth Center Antwerp’, maakt deel uit van de zalen van de ZOO (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde) van Antwerpen en heeft een omvang van 25.000 m² en 2.000 zitplaatsen. Het consortium bestaat, naast Heijmans, uit Willemen General Contractor en Verstraeten | Vanhecke. De contractwaarde van de opdracht bedraagt voor Heijmans circa €25 miljoen.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/Heijmans_bouwt_concertzaal_in_Antwerpen

Uniek aan de bouwopdracht is de combinatie van moderne techniek en herstel van historisch erfgoed. De akoestiek van het complex is daarbij één van de grootste uitdagingen. Het ontwerp komt van de hand van het Britse architectenbureau Ian Simpson in samenwerking met Kirkegaard Associates uit Chicago en Bureau Bouwtechniek uit Antwerpen. Kirkegaard is een wereldautoriteit op het vlak van akoestiek.

Het nieuwe gebouw is uiterst efficiënt ontworpen. Zo kan elke gewenste opstelling en capaciteit tussen twee voorstellingen in worden gecreëerd. Tevens wordt het complex geheel met duurzame materialen gerealiseerd en staat energiezuinigheid, via onder andere dakvegetatie, voorop. De Koningin Elisabethzaal wordt de thuishaven van het Royal Flemish Philharmonic.

De bouw start de komende maanden en het nieuwe concert- en congresgebouw opent naar verwachting in 2016 haar deuren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top