woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans bouwt nieuw lab voor DSM in Delft
Heijmans bouwt nieuw lab voor DSM in Delft

Heijmans bouwt nieuw lab voor DSM in Delft

  • Nederland
  • Heijmans heeft de voorlopige gunning ontvangen van DSM Food Specialities (DFS) om een nieuw laboratorium voor biotechnologisch onderzoek te realiseren. Het gaat om de nieuwe research & development faciliteiten in Delft, die ondergebracht worden in zogeheten 'Lab 6', deze faciliteit is geschikt voor 350 medewerkers. Het plan omvat circa 13.800 m2 vloeroppervlak.
  • gevel_DSM_500
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/Heijmans_bouwt_nieuw_lab_voor_DSM

Integrale opdracht

DSM heeft in de aanbesteding drie losse percelen in de markt gezet maar uiteindelijk gekozen voor de integrale aanpak van Heijmans. Heijmans gaat de werkzaamheden uitvoeren als integraal project. De opdracht is mede verkregen op basis van de aandacht voor veiligheid.

De nieuwbouw betreft een integraal project waarbij Heijmans zowel de bouwkundige, elektrotechnische als werktuigbouwkundige expertise bundelt. Als specialist heeft Heijmans al verschillende laboratoria gerealiseerd, waaronder het laboratorium van het onlangs opgeleverde Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het WUR Orion in Wageningen, Shell Technology Centre in Amsterdam en Solliance op de High Tech Campus in Eindhoven.

DSM investeert de komende jaren in drie nieuwe onderzoeksfaciliteiten: één in Sittard-Geleen en twee in Delft. Eén daarvan is Lab 6, dat het huidige Beijerincklab vervangt en het DSM Biotechnology Center (DBC) gaat huisvesten. Bijzonder is dat het gebouw in nauwe samenwerking met de gebruikers ontworpen is. “Zij kennen de werkprocessen als geen ander”, aldus projectmanager DSM Harry Spuyman. De bouw van Lab 6 is de eerste stap in het Fit4Future-programma. Dat is het herinrichtingsplan voor het westelijk deel van het DSM Delft terrein als het biotechnologiecentrum.

De eerste palen gaan medio 2014 de grond in, een jaar later moet het nieuwe lab klaar zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top