dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: Evenementenbloed in de aderen
Heijmans: Evenementenbloed in de aderen

Heijmans: Evenementenbloed in de aderen

  • Nederland
  • Zomermaanden, festivalmaanden. Niet alleen verre vakantieoorden staan op ons programma, we zijn ook dol op muziekfestivals, theater en sport in de open lucht. De zomer vormt de piek van het werk van de evenementenservice van Heijmans.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/evenementenbloed-de-aderen/

“In de winter zijn we volop aan het voorbereiden voor de zomer, in de zomer start de voorbereiding voor de winter”, vertelt de energieke Carel Robbers, projectleider evenementenservice. De kerstmarkten zitten dus al in de gedachten van Carel en zijn collega’s, terwijl wielerrondes en muziekfestivals de dagelijkse realiteit zijn.

Carel spreken is hem onderweg treffen. Dat kenmerkt de drukte waar hij en z’n team van mei tot september voor staan. De lijst met evenementen is indrukwekkend. Terwijl het WK Hockey en de Nijmeegse Vierdaagse net zijn afgerond, staan onder andere Loveland, Singelloop Breda, Het Smeerboel Festival, de Parade in Utrecht, Hardcore XL, Lake Dance, St8ment Outdoor en Campzone 2014.

Tijdelijke bedrijven

“Per evenement zetten we eigenlijk een compleet bedrijfje voor even op. Gemiddeld zijn er zes tot acht mensen van ons die als team aan een evenement werken. De uitvoering hebben we dan nog niet meegeteld. Vanuit de eigen organisatie en van buiten huren wij hiervoor personeel in.” Zo werden bij het WK Hockey bijvoorbeeld studenten van het ROC Mondriaan College aangetrokken als parkeerbegeleiders. Zelfs een van de bedrijfsleiders werkte mee in het veld. Alles met het doel om publiek en organisatoren een onbezorgde dag te geven en te laten beleven.

Organisatoren hoeven zich alleen te bekommeren om de acts die ze boeken. Evenementenservice verzorgt alles van de inrichting van de terreinen, organisatie van nevenactiviteiten voor het publiek tot compleet verkeersmanagement.

Werk en privé

Wanneer je zo veel evenementen organiseert, is de vraag gerechtigd of je zelf nog evenementen bezoekt. Daar is Carel duidelijk over: “Zeer minimaal. Mij stroomt wel evenementenbloed door de aderen, maar ik bezoek privé bijna geen evenementen meer. Ik zit nu bijna dertig jaar in het vak en dan heb je wel andere dingen in je leven dan festivals aflopen. Het gaat mij er om dat we als Heijmans iets goeds organiseren en we complimenten krijgen van de opdrachtgevers.”

Mooie dagen voor anderen organiseren betekent dat Carel en zijn collega’s andere momenten moeten kiezen voor hun vakantie. Carel: “Zelf heb ik even tussen het WK Hockey en de Nijmeegse Vierdaagse vakantie gevierd. De bouwvak is iets dat wij al heel lang geleden hebben losgelaten.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top