woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: Nieuwe taxibaan Schiphol opgeleverd
Heijmans: Nieuwe taxibaan Schiphol opgeleverd

Heijmans: Nieuwe taxibaan Schiphol opgeleverd

  • Nederland
  • Heijmans heeft op Schiphol in zeer korte tijd een nieuwe taxibaan aangelegd. Binnen een tijdsbestek van drie weken is volcontinu (24 uur per dag) gewerkt aan de realisatie van de nieuwe taxibaan. Gelijktijdig is groot onderhoud uitgevoerd aan de Kaagbaan (baan 06-24). De baan is drie weken lang gesloten geweest voor vliegverkeer.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/nieuwe-taxibaan-schiphol-opgeleverd/

Rijbaan Tango, de nieuwe taxibaan, vormt de directe verbinding tussen het S(ierra) – Platform en de kop van de Kaagbaan, een van de meest gebruikte start- en landingsbanen van Schiphol. Vliegtuigen konden voorheen de Kaagbaan maar via één punt oversteken om vervolgens naar het vrachtplatform te taxiën. Hier moest rekening mee gehouden worden als de baan gebruikt werd voor starts of landingen. Nu de tweede verbinding is gerealiseerd kunnen vliegtuigen efficiënter van en naar hun gate of opstelplaats taxiën.

Afstemming en integrale aanpak

Bij de realisatie van deze opdracht was afstemming met de operationele dienst van de luchthaven een vereiste. Temeer omdat Schiphol een 24/7 operatie is. Op de projectlocatie bevinden zich een brandweerpost en een grote opslagplaats voor brandstoffen. Uitrukroutes van de brandweer mochten op geen enkele wijze worden belemmerd. Hier moest bij het plannen van de werkzaamheden rekening mee worden gehouden.

Door de integrale samenwerking tussen verschillende Heijmans disciplines is de bouwtijd van het project met acht weken ingekort. De nieuwe taxibaan is 13 november opgeleverd. De ingebruikname van deze baan, die dan zal worden omgedoopt naar Sierra 8, staat voor eind november op de planning.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top