maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: Pilot Smart Highway met Glowing Lines live
Heijmans: Pilot Smart Highway met Glowing Lines live

Heijmans: Pilot Smart Highway met Glowing Lines live

  • Nederland
  • De pilot van de Smart Highway van Daan Roosegaarde en Heijmans is live te bewonderen. Het project is onderdeel van de ‘N329- Weg van de Toekomst’ in Oss. Nieuwe projecten van Smart Highway zijn in voorbereiding.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/pilot-smart-highway-met-glowing-lines-live/

Het project bestaat uit Glowing Lines, lichtgevende lijnen die overdag energie opladen en deze in het donker weer afgeven. Daarmee wordt het landschap een beleving waarin licht en informatie centraal staan, veiligheid en het wegoverzicht nemen toe door deze toepassing.

Roosegaarde en Heijmans lanceerden het Smart Highway concept op een eerdere editie van de Dutch Design Week. Sindsdien is de technische ontwikkeling van het concept gestart en zijn verschillende versies getest om een zo optimale kwaliteit en beleving te creëren. Het resultaat in Oss, is als ‘matured design’ te bekijken. Daan Roosegaarde ervaart het rijden over de weg in Oss in het donker als ‘rijden door een wonderland’.

De Glowing Lines kunnen elke avond door weggebruikers ervaren worden op de N329 in Oss. Naar aanleiding van deze pilot zijn nieuwe (internationale) projecten in voorbereiding. Tevens heeft de minister van Infrastructuur en Milieu aan Daan Roosegaarde gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor de Afsluitdijk, gebaseerd op het Smart Highway concept.

Op 12 november wordt ook het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Nuenen geopend. Deze culturele spin-off van de Smart Highway is een uniek lichtgevende fietspad. Het ontwerp is gebaseerd op Van Gogh’s bekende werk ‘Sterrennacht’ en geeft fietser de mogelijkheid om een moderne versie van het schilderij op een innovatieve manier te ervaren. Het pad is onderdeel van de historische Van Gogh route in Nuenen.

De Glowing Lines zijn mede mogelijk gemaakt met steun van BKKC. Opdrachtgever is de Weg van de Toekomst, bestaande uit de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top