zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans realiseert 1e fase Laurentius Ziekenhuis Roermond
Heijmans realiseert 1e fase Laurentius Ziekenhuis Roermond

Heijmans realiseert 1e fase Laurentius Ziekenhuis Roermond

  • Nederland
  • Heijmans heeft de voorlopige gunning ontvangen voor de 1e fase van de modernisering van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Het gaat om een gedeeltelijke renovatie van het oude gebouw (2.400m2) en de nieuwbouw van 9.100m2, waarin een uitnodigende centrale entree is ondergebracht, maar ook de vitale medische functies zijn gebundeld in een nieuwe 'hotfloor' met complexe installatietechnische voorzieningen. De totale aanneemsom bedraagt bijna € 25 mio.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nieuws2/index/details/id/1521

De modernisering is noodzakelijk om de medische voorzieningen na de realisatie van de nieuwe hotfloor weer helemaal up-to-date te maken. Hier komen onder meer operatiekamers en de intensive care. Het ziekenhuis wordt bovendien duurzamer, dankzij zonnepanelen die in de entree worden verwerkt en een ‘groen’ dak. Met het nieuwe compacte ziekenhuis hoopt de Stichting Laurentius Ziekenhuis efficiënter te kunnen werken en patiënten een prettige omgeving te kunnen bieden, die het herstel bevordert.

Heijmans krijgt de opdracht van het Laurentius Ziekenhuis mede op basis van de kwaliteit van de visie en het faseringsplan. Het gaat bij de (ver)nieuwbouw om een innovatief project, waarin bouwkundige en installatietechnische expertise worden gebundeld. Heijmans heeft op meerdere plaatsen in Nederland aan ziekenhuizen gebouwd, zoals het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, Nij Smellinghe in Drachten en Tjongerschans in Heerenveen.

De werkzaamheden in Roermond gaan in 2014 van start en de oplevering wordt verwacht in 2017. Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis in bedrijf.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top