vrijdag, augustus 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: Renovatiewerk Eikenflats Leeuwarden opgeleverd
Heijmans: Renovatiewerk Eikenflats Leeuwarden opgeleverd

Heijmans: Renovatiewerk Eikenflats Leeuwarden opgeleverd

  • Nederland
  • Heijmans heeft de derde en tevens laatste flat in de wijk Heechterp in Leeuwarden opgeleverd. In opdracht van woningbouwcorporatie Elkien verving Heijmans in nog geen twee jaar tijd de galerijen van de Eikenflats. Bij de flatgebouwen bleek extraondersteuning van de galerijen nodig. De bewoners van de appartementen zijn inmiddels naar volle tevredenheid terugverhuisd naar hun eigen woning.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/renovatiewerk-eikenflats-leeuwarden-opgeleverd/

In totaal gaat het om 240 appartementen verspreid over drie flats. De renovatie vond plaats in een tijd van amper vier maanden per flat. De galerijen voldeden niet meer aan de huidige eisen. Er was geen direct risico, maar er werd wel gekozen om direct preventieve maatregelen te treffen.

Heijmans maakte voor de nieuwe galerijen een ontwerp met aan de flats verankerde zelfstandige constructies. Elk met een eigen stalen casco en een fundering op boorpalen. De bestaande 48 meter lange galerijplaten zijn verwijderd door ze met een rijdende diamantzaag van het gebouw af te zagen. Doordat er geen hak- of breekwerk aan te pas kwam, liepen de flats geen onnodige beschadigingen op.

Technisch was het mogelijk om een noodgalerij te plaatsen. Elkien en Heijmans kozen toch voor het uithuizen van de bewoners naar tijdelijke wisselwoningen. De omvang van het geluidsoverlast en het gebrek aan privacy was te groot en past volgens beide partijen niet in de doelstelling tevreden bewoners.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top