donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heijmans: Verbouwing ‘De Resident’ voltooid
Heijmans: Verbouwing ‘De Resident’ voltooid

Heijmans: Verbouwing ‘De Resident’ voltooid

  • Nederland
  • De verbouwing van De Resident in Den Haag is voltooid. Vandaag vindt de overdracht plaats – het proces verbaal van oplevering - van Heijmans aan het Rijksvastgoedbedrijf. Komende weken start de inhuizing van twee ministeries in het gebouw: Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het opvallendst aan de verbouwing is dat het binnenplein – het Parnassusplein – is overkapt en nu een atrium is.
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/verbouwing-de-resident-voltooid/

Twee ministeries samen

Het samen huisvesten van de ministeries van SZW en VWS maakt onderdeel uit van het kabinetsplan om een aantal gebouwen van ministeries af te stoten. In totaal verdwijnt 40 procent van de kantoorruimte van het Rijk in Den Haag. Hierdoor bespaart het Rijk jaarlijks 170 miljoen euro vanaf 2020; 90 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land.

Naast de bouw van het atrium is het interieur van De Resident aangepast voor flexibel werken. Hierdoor is het mogelijk dat de 2400 werkplekken voldoende zijn voor de 2.700 ambtenaren. Een deel van het nieuwe atrium – het Parnassusplein – blijft overdag voor iedereen toegankelijk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top