vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / HEINEKEN breidt elektrisch transport in Amsterdam verder uit
HEINEKEN breidt elektrisch transport in Amsterdam verder uit

HEINEKEN breidt elektrisch transport in Amsterdam verder uit

  • Nederland
  • Vanaf vandaag kan iedere voorbijganger in Amsterdam één van de 8 elektrische vrachtwagens van HEINEKEN Groothandel tegenkomen. Deze volledig elektrische 13 tons vrachtwagens worden ingezet voor de distributie van het horeca-assortiment in Amsterdam. Naast wagens met Heineken-uitstraling, rijden er nu ook 3 Amstel-wagens op groene stroom in de stad. Hiermee breidt HEINEKEN in ruim een jaar tijd het elektrisch wagenpark in de hoofdstad met 7 stuks uit naar 8. Deze transitie past binnen de ambitie van HEINEKEN om in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport.
  • HEINEKEN
  • persinfo@heineken.nl

De door vervoerder Simon Loos ingezette elektrische HEINEKEN vrachtwagens rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van distributievestiging HEINEKEN Amsterdam. Dankzij het laadvermogen van 5 ton en een bereik tot 120 km zijn ze uitermate geschikt voor stedelijke distributie. De aanwezigheid van de elektrische vrachtwagens is onder meer het resultaat van de samenwerking tussen HEINEKEN Nederland en de Gemeente Amsterdam. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europees project FREVUE, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert en onder meer tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren.

Wethouder Abdeluheb Choho van de Gemeente Amsterdam: “Amsterdam wil zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in 2025 om zo te zorgen voor schone en gezonde lucht in de stad. Om dat te kunnen bereiken is het van groot belang dat iedereen nu aan de slag gaat. Heineken rijdt niet alleen elektrisch, maar doet het ook nog eens op grotere schaal. Ik ga ervan uit dat alle Amsterdamse bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en kiezen voor emissievrije voertuigen. Zo werken we samen aan een uitstootvrij Amsterdam in 2025.”

“We zijn voortdurend bezig met het verder vergroenen van HEINEKEN. Sinds december liggen al onze distributiecentra vol met zonnepanelen. Met de komst van deze elektrische trucks zetten we een volgende stap in de goede richting om de CO₂-uitstoot door de gehele waardeketen heen te verminderen,” voegt Jeroen Corver, directeur HEINEKEN Groothandel toe. “In Amsterdam liggen bovendien de roots van onze merken Heineken en Amstel. We vinden het dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat we een bijdrage leveren aan het leefbaar en groen houden van de stad,” aldus Corver.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top