vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / HEINEKEN Nederland neemt vier windturbines officieel in gebruik
HEINEKEN Nederland neemt vier windturbines officieel in gebruik

HEINEKEN Nederland neemt vier windturbines officieel in gebruik

  • Nederland
  • Het is in Nederland nog zeldzaam dat een bedrijf met windturbines op het eigen terrein direct gebruik kan maken van de duurzame energie die de windmolens opwekken. In de meeste gevallen komt de energie eerst op het net terecht en koopt de klant groene energie van een leverancier. De brouwer, die zijn eigen opgewekte windenergie direct kan gebruiken, behoort met de komst van de vier turbines dus tot de koplopers. HEINEKEN Nederland zet hiermee een belangrijke stap in het realiseren van haar ambitie om in 2020 klimaatneutraal te brouwen.
  • HEINEKEN
  • info@heinekennederland.nl

Willem de Jonge, Senior Director Supply Chain HNS en Vrumona: “Zeven jaar geleden zijn we gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden van windenergie voor onze brouwerij in Zoeterwoude.  We zijn heel trots dat dankzij de goede samenwerking met DELTA, de gemeente Zoeterwoude en de Provincie Zuid Holland nu de windturbines de benodigde energie kunnen gaan leveren. De ingebruikname van de windturbines is een onmisbare schakel op weg naar het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Het blijft hier zeker niet bij, we blijven werken aan het verduurzamen van onze brouwerij en de gehele keten, want groen is meer dan alleen de kleur van onze flesjes.”

Guido Custers, directeur van DELTA Energy: “De ingebruikname van het windpark Barrepolder is voor ons een bekroning op een mooie en goede samenwerking. HEINEKEN is koploper op het gebied van het toepassen van duurzame technieken. Wij zijn trots dat DELTA hieraan heeft kunnen bijdragen. DELTA zal dit soort innovatieve partnerships verder blijven uitbouwen en herhalen.”

Jaap Smit, Commissaris van de Koning voor de Provincie Zuid-Holland: “HEINEKEN is in menig opzicht een koploper in duurzaamheid en één van de inspirerende voorbeelden van toekomstgerichte ondernemingen in de Zuidelijke Randstad. Met de ingebruikname van vier grote windmolens bereikt HEINEKEN letterlijk een hoogtepunt op weg naar een klimaatneutrale brouwerij in 2020. In het project Groene Cirkels werken HEINEKEN, de Universiteit Wageningen en de provincie Zuid-Holland samen aan een duurzame economie én een aangename leefomgeving.”

Kees den Ouden, locoburgemeester en wethouder Duurzaamheid voor de gemeente Zoeterwoude: “Zoeterwoude hecht veel belang aan duurzaamheid en is daarom trots op HEINEKEN en op deze nieuwe mijlpaal.”

Naast het windpark op het brouwerijterrein in Zoeterwoude, maakt HEINEKEN Nederland ook al gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en ‘s-Hertogenbosch. In de brouwerij in Wijlre wordt gebruik gemaakt van een waterrad voor het winnen van groene elektriciteit. Op het dak van de brouwerij in ‘s-Hertogenbosch en alle distributiecentra liggen zonnepanelen waarmee onder meer de elektrische trucks worden voorzien van de benodigde stroom.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top