vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / HEINEKEN Nederland publiceert Duurzaamheidsverslag 2015
HEINEKEN Nederland publiceert Duurzaamheidsverslag 2015

HEINEKEN Nederland publiceert Duurzaamheidsverslag 2015

  • Nederland
  • HEINEKEN Nederland heeft haar online Duurzaamheidsverslag over 2015 gepubliceerd. Hierin is te lezen hoe ver we zijn met de realisatie van onze doelstellingen uit het wereldwijde duurzaamheidsprogramma ‘Brewing a Better World’ in Nederland. Dit duurzaamheidsprogramma van HEINEKEN richt zich op zes pijlers waarmee we het verschil willen maken: zorgvuldig watergebruik, CO2-reductie, duurzame inkoop, verantwoordelijke alcoholconsumptie, veiligheid en gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid.
  • HEINEKEN
  • info@heinekennederland.nl

In 2015 zijn er verschillende initiatieven geweest om ons carbon footprint te reduceren. Ons elektriciteitsverbruik daalde met 9% en op de acht distributiecentra van HEINEKEN werden in totaal 12.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Daarnaast verminderden we het aantal gereden kilometers, verbeterden we ons brandstofgebruik en hebben we nog meer elektrische trucks ingezet in zowel Amsterdam als Rotterdam om onze horecaklanten te bevoorraden. Ook hebben we 1800 nieuwe en 45% zuinigere koelkasten en koelingen geleverd. Daarnaast heeft HEINEKEN Nederland het afgelopen jaar, samen met haar partners, weer goede stappen gezet in het realiseren van onze ambities om in 2020 in Zoeterwoude klimaatneutraal te brouwen.

Op het gebied van Verantwoord Alcoholgebruik zijn weer goede stappen gezet. 11,5% van het Heineken® mediabudget is ingezet voor campagnes over verantwoorde alcoholconsumptie. De nieuwste campagne ‘Moderate Drinkers Wanted’ is de opvolger van ‘Dance More, Drink Slow’. Daarnaast is ons 0.0% portfolio verder uitgebreid met nieuwe alcoholvrije producten in het Amstel en Jillz portfolio.

Het Duurzaamheidsverslag over 2015 en bijbehorende infographic kun je hier vinden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top