zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Heleon Group breidt verder uit
Heleon Group breidt verder uit

Heleon Group breidt verder uit

  • Nederland
  • Heleon Group is uitgebreid met het nieuwe bedrijf Heproflex BV. Binnen de Heleon Group is Heproflex specialist op het gebied van advies en levering van slangen en appendages voor de voedingsmiddelen industrie, farmaceutische industrie en algemene industrie. Heleon Group directeur, Jan Timmer: “Door de uitbreiding zijn we in staat onze opdrachtgevers nog beter bij te staan en completer te leveren.”
  • Heleon Group
  • info@2com8.nl
  • Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr. Jan Timmer Tel: +31 (0)187 489 606 E-mail: jan.timmer@heleon-group.com www.heleon-group.com www.heproflex.com

“In het kader van de groeistrategie zoeken we altijd toegang tot nieuwe kennis en leveringsprogramma’s die een aanvulling vormen op onze bedrijfsactiviteiten”, licht Heleon Group-directeur Jan Timmer toe. “We leverden al voedingsmiddelen- en farma-slangen aan opdrachtgevers. Steeds vaker kregen we vragen vanuit de algemene industrie. Ook bij bestaande klanten constateerden we behoefte aan een nog breder pakket. We hebben daarom besloten om een nieuwe businessunit op te richten die zich enkel focust op advies en levering van kwalitatief hoogwaardige slangen.”

Synergie

De samenwerking van de vier bedrijven binnen Heleon Group biedt volgens Timmer synergetische voordelen. “De leveringsprogramma’s vullen elkaar aan. We bieden nu een flexibele oplossing tussen de vaste RVS-componenten van de procesinstallatie. Daardoor kunnen we voor onze opdrachtgevers op zoek naar de beste oplossingen binnen een groter leveringsprogramma.” Heproflex heeft het vertrouwen van toonaangevende leveranciers in Europa zoals Continental Contitech, Aflex Hose Ltd., Roman Seliger, TSC Wagner, Dunlop Oil & Marine en Flowsmart. “De markten die we bedienen stellen hoge eisen ten aanzien van kennis, materiaalcertificeringen, afwerking en kwaliteit. Zeker de farmacie kent bijzonder strenge normen en eisen. Die ervaring en kennis kunnen we nu combineren met de kennis over de markt in industriële slangen.”

Chemie

Naast het gamma aan slangen voor toepassing in de voedingsmiddelenmarkt en farmacie beschikt het nieuwe bedrijf over kennis van materiaaleigenschappen, productietechnieken en productietechnische mogelijkheden voor toepassing in de algemene industrie. Denk hierbij aan transport van diverse chemische vloeistoffen en agressieve media. Tevens zijn ze gespecialiseerd in het ontwikkelen van speciale producten, die voor onder andere machinebouw, petrochemie, offshore, vliegtuigindustrie en algehele industrie inzetbaar zijn. Ook op het gebied van slangen voor bijvoorbeeld stoomtoepassingen kan Heproflex adviseren. De slangen worden in de eigen werkplaats voorzien van eindkoppelingen, afgeperst en voorzien van testcertificaat.

De Heleon Group startte in 2000 met moederbedrijf Heleon BV. Door de acquisitie van Holstaal BV uit Werkendam in 2008 werd Heleon Group één van de grotere spelers in de RVS-markt met een personeelsbestand van 35 medewerkers. De Heleon Group staat voor synergie in hoogwaardige procescomponenten voor de voedingsmiddelen industrie, farmaceutische industrie, algemene industrie en bio-processing. De Heleon Group bestaat uit Heleon BV Nederland, PMA-Heleon NV België, Holstaal BV Nederland en Heproflex BV Nederland.

Over 2COM8

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top