dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Helikoptervloot paraat voor nucleaire top
Helikoptervloot paraat voor nucleaire top

Helikoptervloot paraat voor nucleaire top

  • Nederland
  • 5 Apache-gevechtshelikopters, 4 Cougar- en 2 Chinook-transporthelikopters staan vanaf vandaag op een steenworp afstand van de theaterhangar ‘Soldaat van Oranje’. Oud-marinevliegkamp Valkenburg is tijdens de nucleaire wereldtop de thuisbasis van 500 Defensiemedewerkers.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/20/helikoptervloot-paraat-voor-nucleaire-top

In totaal staan straks 19 Defensie- en politiehelikopters paraat. Samen beveiligen zij het luchtruim . En daar blijft het niet bij. Boven Den Haag is een no-flyzone ingesteld. En 2 F-16′s cirkelen tijdens de top permanent boven Nederland.

Jachtvliegtuigen

Ook op de vliegbases van Volkel en Leeuwarden staan extra jachtvliegtuigen klaar. Vliegbasis Eindhoven zet 2 KDC-10-tankvliegtuigen in, terwijl de NAVO 2 AWACS-radarvliegtuigen paraat heeft. Voor de kust vaart het zwaarbewapende luchtverdedigingsfregat Zr. Ms. De Zeven Provinciën. Iets verderop patrouilleren Zr. Ms. Holland en Friesland, elk met een maritieme NH-90-helikopter op het achterdek.

Luchtdoelraketten

“En dan hebben we ook nog raketten. Zo zijn we op alle dreigingen voorbereid”, legt kolonel Theo Kustner, commandant militaire middelen, uit. Die luchtruimbewaking en beveiliging is in handen van 155 militairen van het Defensie Grondgebonden LuchtverdedigingsCommando.

8.000 militairen

In totaal worden 8.000 militairen voor de NSS-operatie in stelling gebracht. Het gaat om 4.000 militairen van de landmacht, luchtmacht en marine. Ook de marechaussee zet 4.000 mensen in, met name om alle grenzen te bewaken en om politie- en veiligheidstaken op de luchthavens uit te voeren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top