dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Herinneringsmedailles voor politie en marechaussee
Herinneringsmedailles voor politie en marechaussee

Herinneringsmedailles voor politie en marechaussee

  • Nederland
  • Bijna 100 medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en nationale politie ontvingen de Herinneringsmedaille Vredesoperaties. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Commandant der Strijdkrachten (CDS) generaal Tom Middendorp reikten de medailles uit. De 64 functionarissen van de nationale politie en aan 32 marechaussees werden daarmee beloond voor hun inzet bij missies in Afghanistan, Kosovo en Sudan.
  • d131107mh2223
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2013/11/07/46209284/Herinneringsmedailles_voor_politie_en_marechaus

Reptielen

Generaal Middendorp roemde in zijn toespraak de inzet en de pioniersgeest van de marechausees. “Ik heb dat in de zomer met eigen ogen gezien, toen ik tijdens een bezoek in Zuid-Soedan was. We overnachtten op een buitenpost, waar marechaussees en politieagenten hun werk doen. Ga er maar eens aan staan om iedere dag vanaf de plaatselijke markt je eigen potje te koken, je werk te doen op politiebureaus bestaande uit 4 stokken en een stuk zeil, met je voertuig door de blubber te ploegen en met kaplaarzen naar het sanitair te lopen vanwege de reptielen.”

Verschil

“En bij het conflict in Kosovo slaan terreur, georganiseerde misdaad en corruptie, al snel over naar andere delen van Europa. Dat brengt ook onze eigen veiligheid in gevaar. Daarom zijn we in Kosovo aanwezig. Onze marechaussees bewaken in Kosovo de grenzen, patrouilleren, en begeleiden konvooien en gevangentransporten. Maar zij beveiligen ook de rechtbank in Mitrovica en ondersteunen en adviseren de politie. Want als geen ander weet u dat we veel kleine stappen moeten zetten, om op de lange termijn het verschil te zien.”

Thuisfront

Generaal Middendorp betrok ook het thuisfront bij zijn loftuitingen. Alle kinderen onder de 16 jaar van de decorandi ontvingen voor hun steun een speciaal kindermedaillon. “Zonder uw steun geen missie”, zei de CDS.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top