zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Hermitage Amsterdam en AMVJ Fonds gaan sponsorsamenwerking aan voor vier jaar
Hermitage Amsterdam en AMVJ Fonds gaan sponsorsamenwerking aan voor vier jaar

Hermitage Amsterdam en AMVJ Fonds gaan sponsorsamenwerking aan voor vier jaar

  • Nederland
  • Midden in de lopende expositie over de Hermitage voor Kinderen sloten afgelopen vrijdag, 12 december 2014, Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, en Daphne Grimmelikhuijse, voorzitter van het AMVJ Fonds, hun sponsoringsovereenkomst. Er wordt een samenwerking aangegaan voor een periode van vier jaar, waarin de missie van de Hermitage voor Kinderen, ´kinderen ongeacht hun achtergrond leren kijken naar kunst en hun talenten ontwikkelen´, hand in hand gaat met de doelstellingen van het AMVJ Fonds, gericht op ´cultuurparticipatie van Amsterdamse jongeren voor wie de toegang tot sociaal-culturele activiteiten niet gemakkelijk en vanzelfsprekend is’. De bijdrage, 200.000 euro verspreid over vier jaar, is de grootste die het AMVJ Fonds in zijn geschiedenis heeft gedaan.
  • image001 (1)
  • Hermitage Amsterdam
  • http://www.hermitage.nl
  • pressoffice@hermitage.nl

Cathelijne Broers: ‘Ik ben zeer blij en trots dat het AMVJ Fonds, met zijn lange staat van dienst, onze unieke educatieve programma’s steunt. Voor ons, als niet-gesubsidieerde instelling, is dat fantastisch nieuws.’

Daphne Grimmelikhuijse: ‘De Hermitage en het AMVJ Fonds hebben dezelfde opvattingen als het gaat om maatschappelijke inclusie en kunst en cultuur. De Hermitage voor Kinderen is een schoolvoorbeeld van talentontwikkeling en het bieden van kansen aan Amsterdamse kinderen, ongeacht hun achtergrond of de plek waar ze wonen. We zijn er trots op dat we een forse bijdrage kunnen leveren om dit programma te continueren en verder te ontwikkelen.”

Het AMVJ Fonds

De Amsterdamsche Maatschappij Voor Jongemannen, in 1945 omgedoopt tot Algemene Maatschappij voor Jongeren, was en is een begrip in Amsterdam. Tot ver in de jaren zeventig huisde de vereniging in een enorm, ultramodern gebouw aan de Stadhouderskade, tegenwoordig het luxe NH Amsterdam Centre Hotel. Het gebouw werd al in 1928 voorzien van een overdekt zwembad, waar gedurende een halve eeuw tienduizenden Amsterdammers leerden zwemmen.

Voorts werden op deze locatie allerlei sociaal-culturele activiteiten voor de leden georganiseerd, waaronder muziek- en theateruitvoeringen en diverse feestelijkheden. In het jazzcafé traden internationaal bekende muzikanten op.

Tegenwoordig floreert de AMVJ in verschillende gedaanten: onder AMVJ-vlag bestaan nog altijd tien sportverenigingen, en via het AMVJ Fonds worden allerhande projecten ondersteund, gericht op de sociaal-culturele participatie van Amsterdamse kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelf spreekt.

De Hermitage voor Kinderen

Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. Het educatieprogramma draait om social inclusion. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ is een ambitieus programma gerealiseerd, dat begint bij de groepen 4, 5 en 6 uit het basisonderwijs. De cursussen zijn gekoppeld aan de tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam. Voor bijzondere talenten zijn er een speciaal ontwikkelingsprogramma Hermitage Atelier en het vervolgprogramma Hermitage Academie, dat is gericht op verdere talentontwikkeling en op kennis van kunstgeschiedenis.

De Hermitage voor Kinderen huist in een eigen pand aan de Nieuwe Herengracht en omvat vijf ateliers, twee leslokalen en een Kinderkantine. Het is daarmee de grootste educatieve ruimte van museaal Nederland. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10.000 basisschoolleerlingen de Hermitage voor Kinderen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top