vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Het eerste jaar van de Koning, een portret van Koning Willem-Alexander
Het eerste jaar van de Koning, een portret van Koning Willem-Alexander

Het eerste jaar van de Koning, een portret van Koning Willem-Alexander

  • Nederland
  • Een groot nieuw portret in olieverf van Koning Willem-Alexander is te zien tegenover het werkpaleis van de Koning aan het Haagse Noordeinde. Ter gelegenheid van de naderende eerste Koningsdag zijn in het monumentale pand aan de Paleisstraat nr. 2 de etalages koninklijk ingericht.
  • Nestor
  • http://suzan-offereins.nl
  • peddy@kpnmail.nl

De Haagse portretschilder Suzan Offereins (55) schildert haar portret van Koning Willem-Alexander eigentijds, direct en vrolijk. In hetzelfde formaat schilderde zij Koningin Máxima. De oranje wimpel verbindt hen in het koningschap.

De eerste kunstenaar waar Koning Willem-Alexander, toen nog de kroonprins, voor heeft geposeerd is portretschilder Suzan Offereins. Zij kreeg een opdracht van de Gemeente Ede en schilderde voor deze gemeente een vierluik van de drie vorstinnen en met het oog op de toekomst een schetsportret in olieverf van Willem-Alexander. Zij ontving een uitnodiging van kroonprins Willem-Alexander voor een poseer-sessie in Villa Eikenhorst (Wassenaar).

Suzan heeft in opdracht veel koninklijke portretten geschilderd van koningin Beatrix. Ook Koningin Beatrix heeft voor haar geposeerd in Paleis Huis ten Bosch op verzoek van de Gemeente Rijnsburg. Suzan schilderde in opdracht vele portretten van Hare Majesteit o.a. voor de gemeenten Rijnsburg, Katwijk, Goedereede, Houten, Korendijke, de ambassade van Cairo, waterschappen, banken, notarissen en scholengemeenschappen.

Zij exposeerde o.a. in musea Panorama Mesdag, de Keukenhof en Paleis Soestdijk.

Van de portretten van de Koning en de Koningin zijn zeefdrukken in diverse afmetingen gemaakt die ook te zien zijn in de Paleisstraat.
Tevens is er een kleine expositie ingericht van het koninklijk werk van Suzan Offereins.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top