donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het einde van KPN en Vodafone? Dankzij Facebook
Het einde van KPN en Vodafone? Dankzij Facebook

Het einde van KPN en Vodafone? Dankzij Facebook

  • Nederland
  • Facebook bestaat al lang niet meer uit het foto’s uploaden, video’s delen en laten weten wat je bezighoudt en wat je aan het doen bent. Anno 2013 is het nu ook mogelijk om in Nederland en België gratis te ‘Facebook-bellen’.
  • Both Social
  • kimberley@bothsocial.nl

Na de introductie van de WhatsApp, die het SMS verkeer liet kelderen, is dit wederom een tegenvaller voor KPN, Vodafone en T-Mobile.

Bellen via internet VoIP

VoIP is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer spraakverkeer via internet, maar bellen via het internet is niet iets nieuws.

Zo bestaan er al een tijdje verschillende soorten programma’s. De twee bekendste programma’s zijn Skype (werkt via een telefonieprogramma en is geheel gratis) en Apple FaceTime (alleen te gebruiken met Applehardware). En nu sluit Facebook zich hier ook bij aan. Voor bellen via internet heb je niet veel nodig; een computer of smartphone en internetverbinding.

Hoe werkt dit Facebook-bellen?

Facebook bellen lijkt simpel; je hebt een Facebook account nodig, de messenger App en zodra je al je vrienden in je lijst hebt staan, kun je beginnen met bellen. Maar in de praktijk blijkt nog dat er toch aardig wat mensen moeite mee hebben.

De app is te gebruiken via Wifi  maar je zou ook de data van je internetbundel kunnen gebruiken al wordt dat op dit moment niet aangeraden. Op dit moment kunnen de kosten hoog oplopen en 3G is meestal nog niet snel genoeg. Met de komst van 4G kan Facebook-bellen een volwaardig alternatief worden voor het traditionele bellen.

Voordat je begint met bellen moet je een eenmalige installatie voltooien. Na deze installatie kun je aan de slag met je eerste gesprek.

  • Inloggen op je Facebook account
  • Om de bel functie te gebruiken druk  (i)
  • Toets op Bel gratis om een gesprek te starten

Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de kwaliteit van het geluid niet optimaal zal zijn, maar hoe sterker en sneller je verbinding hoe beter de geluidskwaliteit.  Voor privé gebruik is Facebook bellen een uitkomst; al je vrienden binnen handbereik en geen hoge telefoonrekeningen meer omdat je voor de zoveelste keer over je belminuten heen bent.  Ideaal toch?

En waar draait het nu om?

Waarom Facebook dit programma aanbiedt? Gebruikers behouden, nieuwe diensten aanbieden, in alle gemakken voorzien. Concurrent Skype zal er niet blij mee zijn; eerder werkten Facebook en Skype nog samen op het gebied van video-bellen maar dat is nu niet meer aan de orde. Het lijkt erop dat Facebook nog meer wilt groeien en alleen aan de top wilt blijven.Maar goed, willen zij dat niet allemaal?

Over bothsocial

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top