zondag, juli 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het Europese bandenlabel: meer bekendheid, maar zelden gebruikt
Het Europese bandenlabel: meer bekendheid, maar zelden gebruikt

Het Europese bandenlabel: meer bekendheid, maar zelden gebruikt

  • Nederland
  • Een jaar na de introductie van het Europese bandenlabel, november 2012, heeft rezulteo (de online banden koopgids) opnieuw onderzoek gedaan naar de bekendheid van het bandenlabel en zijn invloed op het koopgedrag van de Europese consument.
  • rezulteo
  • http://www.rezulteo-banden.nl
  • rz_nl@lizeo-group.com

Een jaar na de introductie van het Europese bandenlabel, november 2012, heeft rezulteo (de online banden koopgids) opnieuw onderzoek gedaan naar de bekendheid van het bandenlabel en zijn invloed op het koopgedrag van de Europese consument.

In November 2012 is het Europese bandenlabel in werking gesteld. Een label die de prestaties qua remmen op nat wegdek, het externe rolgeluid en brandstofverbruik weergeeft van een band weergeeft. Respectievelijk verbonden aan veiligheid en het milieu. Is het label bekend bij de Europese consument en heeft het invloed op het koopgedrag? Twee vragen die centraal stonden in het onderzoek uitgevoerd in Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, één jaar na de introductie van het label.

Uit de resultaten is gebleken dat het bandenlabel een hogere bekendheid heeft dan vorig jaar, maar slechts zelden wordt gebruikt. Van de ondervraagden die onlangs banden hebben gekocht, heeft slechts 38%

Het advies van de verkoper (19%), de prijs (17%), merk loyaliteit (17%) zijn belangrijkere factoren dan de prestaties van banden (14%).

Slechts 8% kent de drie prestatiecriteria die worden weergegeven op het label. Remmen op nat wegdek is in de ogen van de ondervraagden de meest belangrijke factor (85%).

Het is duidelijk: het voorlichten van de consument over het bandenlabel is nog niet gedaan. Een belangrijke taak, want door het kopen van banden met betere prestaties wordt zowel de veiligheid op de weg als de impact op het milieu verbeterd.

Meer informatie over het onderzoek.

Over rezulteo banden

Op rezulteo-banden.nl kunt u eenvoudig banden vergelijken en de prijzen van verschillende vekopers.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top