woensdag, september 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Het Fonds Delhaize Group steunt 32 wijk- of dorpsprojecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg
Het Fonds Delhaize Group steunt 32 wijk- of dorpsprojecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg

Het Fonds Delhaize Group steunt 32 wijk- of dorpsprojecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg

  • Belgie
  • Het Fonds Delhaize Group, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, steunt dit jaar 32 lokale initiatieven in België en in het Groothertogdom Luxemburg, waarvan 11 in Vlaanderen, 5 in Brussel, 11 in Wallonië en 5 in het Groothertogdom Luxemburg. De initiatieven bevorderen de toenadering tussen bewoners en ijveren voor een beter samenleven in hun dorp of wijk.
  • Koning Boudewijnstichting
  • http://www.kbs-frb.be
  • info@kbs-frb.be
  • http://www.kbs-frb.be/pressitem.aspx?id=313840&langtype=2067

Op 18 november maakt het Fonds Delhaize Group de resultaten van de projectoproep 2014 bekend, zijn zevende jaarlijkse oproep sinds de oprichting van het Fonds. In totaal krijgen 32 projecten, in België en in het Groothertogdom Luxemburg, 122.000 euro steun. De bekroonde initiatieven verenigen inwoners met een verschillende sociale, culturele en economische achtergrond. In alle projecten streven de deelnemers één gemeenschappelijk doel na: dat mensen hun buren beter leren kennen, banden smeden met elkaar en zich goed voelen in hun gemeenschap.

De jury wenst tevens graag de innovatieve kenmerken te onderstrepen van het project ‘Kamishibai: een theatertje voor grote verhalen’, van de vereniging Mariënstede in Moorslede-Dadizele. Het project, dat als kader zal dienen in basisscholen voor het sensibiliseren van de volwassenen van morgen rond verdraagzaamheid en diversiteit, heeft op de jury een bijzondere indruk nagelaten “voor zijn originaliteit en de pedagogische aanpak van wat een taboe blijft: de integratie van mensen met een handicap.”

Dit jaar heeft het Fonds Delhaize Group ook, in samenwerking met de Bucharest Community Foundation, zijn steun verleend aan het Mega Image* Community Fund. In september 2014 werd een tweede projectoproep gelanceerd met het oog op het steunen van initiatieven die de goede sfeer bevorderen in Boekarest en Ilfov in Roemenië.

* Mega Image is het merk van de Delhaize Group in Roemenië.

Hieronder vindt u voor België (per provincie en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) en het Groothertogdom Luxemburg een overzicht en een korte voorstelling van de projecten die het Fonds Delhaize Group steunt, met de gegevens van de contactpersonen voor elk project. U kan hen rechtstreeks contacteren voor meer informatie.

Voor journalisten die meer informatie wensen over het Fonds, de ondersteunde projecten, of de evolutie van de vorige laureaten, is er een virtuele pressroom ter beschikking.

Het Fonds is een samenwerking tussen Delhaize Group en de Koning Boudewijnstichting. Met de oprichting van dit Fonds binnen de Koning Boudewijnstichting wenst Delhaize Group het collectieve welzijn in de gemeenschappen waar haar winkels gevestigd zijn te verbeteren. Dit is voor de Delhaize Groep één van de talrijke concrete invullingen van een sociaal bewust ondernemerschap waarbij hoge sociale, ethische en milieunormen worden gehanteerd.

Het Fonds zal in maart 2015 een nieuwe projectoproep lanceren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top