woensdag, juli 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het groene goud: ook uw trouwring kan tegenwoordig milieuvriendelijk gemaakt worden
Het groene goud: ook uw trouwring kan tegenwoordig milieuvriendelijk gemaakt worden

Het groene goud: ook uw trouwring kan tegenwoordig milieuvriendelijk gemaakt worden

  • Nederland
  • Een trouwring staat voor een duurzame relatie. Door het gebruik van ‘groen goud’ weerspiegelt u deze prachtige duurzaamheid ook in uw trouwring.
  • Cober Goudsmeden
  • http://www.cober.nl/
  • erotmensen@yahoo.com

Een trouwring staat voor een duurzame relatie. Door het gebruik van ‘groen goud’ weerspiegelt u deze prachtige duurzaamheid ook in uw trouwring. Maar wat is groen goud precies? Groen goud is de benaming voor gerecycled goud. Op deze manier dragen juweliers en goudsmeden hun steentje bij aan een milieuvriendelijkere manier van sieraden maken. Want heden ten dage wordt de planeet nog steeds aangetast door het werven van goud.

Voor het maken van een ring is ongeveer twee ton erts nodig om genoeg goud te winnen voor het sieraad. Bij het winnen van goud worden chemicaliën zoals cyanide en kwik gebruikt. Deze stoffen zijn een bedreiging voor onze gezondheid. In het verleden zijn deze giftige stoffen weleens vrijgekomen in de buurt van drinkwatervoorzieningen, dit met alle gevolgen van dien. Wanneer er op deze manier veelvuldig goud wordt ingewonnen is dit schadelijk voor ons mensen en ook voor onze planeet.

Het werken met groen goud gaat als volgt in zijn werk. Juwelier en zilver en goudsmeden kopen een hoeveelheid goud op. Vervolgens brengen zij het goud terug naar de oorspronkelijke elementen. De oorspronkelijke elementen bestaan uit: fijnzilver, fijngoud en andere metalen. Daarna ondergaat het goud een raffinageproces, dit proces is gelijk aan hoe het goud gewonnen wordt door middel van erts. Vervolgens wordt de legering van het goud opnieuw gedaan, dit met de benodigde toevoegingen zoals palladium en koper. Door deze legeringen wordt de ring opnieuw krasbestendig gemaakt. Ook zorgt de legering ervoor dat de ring van het juiste materiaal en in de gekozen kleur kan worden gemaakt.

Al met al is de kwaliteit uiteindelijk identiek aan het goud dat wordt gedolven uit de aarde. Maar een verschil is er weldegelijk, het nieuwe goud kan de planeet aantasten en het groene goud waakt voor de bescherming van onze aarde. Bovendien kunt u bij het gerecyclede goud er ook nog voor kiezen om uw oude sieraden om te laten smelten in een nieuwe trouwring. Zo maakt u de ring nog specialer, beschermt u het milieu, voegt u een sentimentele waarde toe aan de ring en kan het zelfs nog gunstig zijn voor het kostenplaatje!

Al met al heeft het gebruik van groen, gerecycled, goud alleen maar voordelen!

eigen_trouwringen_ontwerp_cober_witgoud

Over erotmensen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top