maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Het huidige systeem Gezondheidszorg heeft haar grenzen bereikt.
Het huidige systeem Gezondheidszorg heeft haar grenzen bereikt.

Het huidige systeem Gezondheidszorg heeft haar grenzen bereikt.

  • Nederland
  • Jan Jacob Stam, Stephan Hausner en Jan Andreae onderzoeken welke bewegingen en patronen onder de oppervlakte spelen in het domein van ziekte, gezondheid en de zorg daaromheen. Ze doen dat tijdens een tweedaags seminar waarbij mensen uit de volle breedte van de samenleving welkom zijn: mensen die wel eens ziek zijn; medewerkers, medici en leiders uit de zorg; betrokkenen vanuit de overheid, verzekeraars en farmaceutische industrie; mantelzorgers. De lens die Stephan en Jan Jacob gebruiken is die van de systemische benadering. De vorm die gebruikt wordt is die van opstellingen: een levende en invoelbare uitbeelding van de verborgen patronen, stagnaties en bewegingen in een systeem.
  • medical-563427_640
  • Bert Hellinger Instituut Nederland
  • www.hellingerinstituut.nl
  • info@hellingerinstituut.nl
  • Persbericht Re-thinking Healthcare

GRONINGEN – Het landschap van de gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Navraag bij verschillende spelers in het landschap van de zorg leert dat er vele uiteenlopende belangen zijn. We kunnen steeds meer in de zorg, maar dat kost ook steeds meer. Hoe gaan we dat betalen? En wie er gaat over ‘het’ geld is inmiddels heel complex geworden. Wie beslist of een specialistische behandeling wel of niet gedaan wordt: de arts, de patiënt, de verzekeraar, de maatschappij? Verder hebben vergrijzing, beslissingen over het langer thuis verzorgen of behandelen van bijvoorbeeld ouderen en psychiatrische patiënten, grote gevolgen voor het vakgebied. Er wordt, op vele lagen medische professionals, een onverantwoorde werkdruk ervaren. Kortom, tijd om te onderzoeken waar in de gezondheidszorg potentie en hefbomen voor verandering te vinden zijn.

Het Bert Hellinger Instituut Nederland, hét kenniscentrum voor systemisch werk en opstellingen, organiseert daarom op 8 en 9 juni as het seminar “Re-thinking Healthcare” in het Compagnietheater te Amsterdam.

Dit seminar wil bijdragen aan andere perspectieven, impulsen voor transformatie en hernieuwde verbindingen in een gefragmenteerd veld. Centraal staat de vraag: Wat betekent het om verantwoordelijkheid te nemen voor ziekte en gezondheid bij onszelf, in onze organisaties en instituties, in onze lokale gemeenschappen en in de samenleving als geheel? Daarbij wordt indringend gekeken naar het onderscheid tussen verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheidspatronen. Verantwoordelijkheidspatronen leiden vaak tot organisatieculturen waarin geen fouten mogen worden gemaakt, waar isolement groeit en hechte samenwerking niet altijd gemakkelijk is. De gezondheidszorg loopt voortdurend het risico om in haar cultuur zelf ongezond te worden.

Mensen uit de volle breedte van de samenleving zijn welkom: patiënten, patiëntenorganisaties, inspecties, de farmaceutische industrie, artsen, specialisten, zorgprofessionals in de volle breedte, managers, overheid, verzekeraars en mantelzorgers.

Het seminar wordt gefaciliteerd door Jan Jacob Stam, Stephan Hausner en Jan Andreae. Jan Jacob Stam en Stephan Hausner hebben samen ruime ervaring met opstellingen rond symptomen, ziekte en gezondheid en maatschappelijke vraagstukken in de zorg. Jan Andreae is trainer, coach en motivational speaker op het gebied van complexe maatschappelijke vraagstukken.

Voor aanmelden en meer informatie over dit seminar kunt u terecht op onze website: https://www.hellingerinstituut.nl/re-thinking-healthcare/

 

Over Mayna

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top