vrijdag, mei 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het huwelijk is iets heiligs, maar wat is nu de officiële traditie als het op ringen aankomt?
Het huwelijk is iets heiligs, maar wat is nu de officiële traditie als het op ringen aankomt?

Het huwelijk is iets heiligs, maar wat is nu de officiële traditie als het op ringen aankomt?

  • Nederland
  • De symbolische waarde van ringen is erg groot. Het uitwisselen van trouwringen bij een huwelijk maakt al honderden jaar deel uit van onze traditie.
  • Cober Goudsmeden
  • http://www.cober.nl
  • erotmensen@yahoo.com

cober

De symbolische waarde van ringen is erg groot. Het uitwisselen van trouwringen bij een huwelijk maakt al honderden jaar deel uit van onze traditie. De traditie rondom trouwen zoals wij die kennen hebben we overgenomen van de Romeinen. Een man gaf zijn vrouw een trouwring om zijn eeuwige trouw aan haar te beloven. Het werd tevens gebruikt om de buitenwereld duidelijk te maken dat iemand aan een persoon verbonden was en dus niet meer beschikbaar was. Traditie getrouw was de trouwring een gift van de man aan zijn toekomstige bruid. Hij kocht de ring en bood die aan zijn vrouw aan. In eerste instantie droeg de man zelf geen trouwring, dit werd pas van de negentiende eeuw gebruikelijk.

Een tijd later werd de verlovingsring in de traditie opgenomen. Zoals nu eigenlijk ook nog gebruikelijk is, werd er van de man verwacht om het huwelijksaanzoek te doen. Hij was ook verantwoordelijk voor het uitzoeken van een verlovingsring. Het was eigenlijk een regel dat deze verlovingsring was ingelegd met een diamant. Bij de voltrekking van het huwelijk werd hier dan een gouden trouwring aan toegevoegd. De vrouw had dan een ring met diamant, met daaronder een gouden trouwring. De trouwringen waren in die tijd veel simpeler en minder waardevol dan de verlovingsring.

Volgens de officiële traditie werd de verlovingsring om de ringvinger van de linkerhand geschoven. Op de dag van het huwelijk werd de ring dan verplaatst naar de rechterhand. En gelijktijdig werd daar dan een gouden trouwring aan toegevoegd. Leuk om te weten is dat rooms-katholieken dit ritueel precies andersom uitvoeren.

Volgens de traditie hoorde er bij een huwelijks aanzoek een ring, dit wordt echter al jaren niet meer verwacht. Ringen zijn erg kostbaar en in een tijd waar de kosten al hoog genoeg zijn wordt dit dus vaak overgeslagen. Als het niet om financiële redenen wordt overgeslagen, kiezen mensen ervoor om alleen een speciale en kostbare trouwring aan te schaffen. Als je romantisch aangelegd bent en van tradities houdt, dan is het natuurlijk wel erg leuk om zowel een verlovingsring als een trouwring aanschaft. Of, als je toch met een ring je aanzoek wilt doen, kun je ervoor kiezen om een ring voor zowel de verloving als het huwelijk aan te schaffen. Het is in deze tijd dan wel belangrijk om een ring te kopen die jezelf ook mooi vindt, omdat het gebruikelijk is om als man ook een trouwring te dragen.

Er zijn tegenwoordig eigenlijk bijna geen regels meer als het op het huwelijk of trouwringen aankomt. Kies dus voor een manier die bij jullie past. Het enige wat telt is dat jullie blij zijn met de verbintenis die jullie met elkaar aan gaan. Hoe dit gesymboliseerd wordt en welke tradities er eigenlijk bij horen, doen er niet zoveel toe.

Over erotmensen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top