donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland staat deze week in Rijswijk
Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland staat deze week in Rijswijk

Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland staat deze week in Rijswijk

  • Nederland
  • Gisteren openden Dick Jense, loco-burgemeester en wethouder Verkeer en Vervoer in Rijswijk, en HP Calis, locatiemanager van Shell in Rijswijk, samen met de leerlingen van groep 4 van de Petrusschool, het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN).
  • Veilig Verkeer Nederland
  • http://www.veiligverkeernederland.nl
  • r.stomphorst@vvn.nl

Op het verkeersplein worden realistische verkeerssituaties nagebootst door het gebruik van verkeersborden, zebrapaden en verkeerslichten, en is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groepen 4,5 en 6.

“Nog steeds zijn te veel kinderen betrokken bij ongelukken in het verkeer, ook in Rijswijk.” zei Dick Jense. “Ik vind het daarom geweldig dat Shell samen met VVN basischoolleerlingen in Rijswijk helpt zich voor te bereiden op deelname in het verkeer, door ze te laten oefenen op het Mobiele Verkeerplein met verkeerssituaties en het toepassen van verkeersregels.”

Rob Stomphorst van VVN: “De behoefte onder de basisscholen aan dit Mobiele Verkeersplein is enorm. Door onze samenwerking met Shell hebben we al meer dan 40.000 leerlingen in heel Nederland les kunnen geven in verkeersveiligheid.”

“De kracht van het Mobiele Verkeersplein zit in de speelse manier van lesgeven.”, aldus HP Calis. “De kinderen nemen actief deel aan de verkeerslessen. Door de speelse manier waarmee de theorie in praktijk wordt gebracht, raken de kinderen op een enthousiaste wijze vertrouwd met de geldende verkeersregels. Dit verhoogt hun veiligheid en veiligheid staat bij Shell hoog in het vaandel. ”

Het Mobiele Verkeersplein staat van maandag 8 t/m vrijdag 12 juli in Rijswijk. Op maandag 8 juli stond het Verkeersplein voor het Oude Stadhuis en de rest van de week staat het verkeersplein op het Bogaardplein. Andere Rijswijkse scholen die deze week verkeersles krijgen zijn Het Zonnelicht, SBO Elsenburgschool, GBS De Akker en SBO De Voorde.

Het Verkeersplein reist ook in het schooljaar 2013/2014 door Nederland. Wilt u het Mobiele Verkeersplein naar uw stad of dorp laten komen? Boeken kan via www.verkeerspleinen.nl

Het Mobiele Verkeersplein staat iedere dag op een andere locatie in Nederland. Hiervoor is gekozen om zoveel mogelijk basisscholen in de gelegenheid te stellen aan dit verkeersveiligheidproject mee te doen. Het praktijkprogramma duurt een uur, er zijn vijf sessies per dag en het wordt kosteloos aangeboden.

Initiatief is begonnen in 2011. Inmiddels hebben 806 scholen meegedaan en zijn 40.000 leerlingen bereikt.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top