zondag, augustus 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het mobiele web ‘mobiele webdesign’
Het mobiele web ‘mobiele webdesign’

Het mobiele web ‘mobiele webdesign’

  • Nederland
  • Smartphones en tablets zijn tegenwoordig net zo belangrijk als de desktop
  • Responsive Webdesign Bureau
  • www.responsivewebdesignbureau.nl
  • info@responsivewebdesignbureau.nl

Smartphones en tablets zijn tegenwoordig net zo belangrijk als de desktop. Met de opkomst van mobiele apparaten krijgen webdesigners te maken met een hele reeks nieuwe regels en resoluties. Smartphones hebben meestal een schermbreedte van 320px in portretmodus (verticaal) en 480px in landschapmodus (horizontaal), maar de resolutie lopen inmiddels op tot full-hd. Tablets zijn er in meer verschillende formaten, maar als we even naar de Ipad kijken, toch wel de meest populaire tablet, is deze 768px breed in portretmodus en 1024px in landschapmodus. De nieuwe Ipad met retinascherm zit al op 2048 x 1536 pixels. Desktops zitten vaak tussen de 1024px en 1900px.

Je ziet het al, het is niet makkelijk om je website te ontwerpen voor mobiel en desktop. Een optie is om een mobielspecifieke versie van de desktopsite te maken, maar buiten dat dit heel veel extra tijd kost voor de webdesigner, kost het ook meer geld om te bouwen. De huidige oplossing is ‘responsive webdesign‘, wat alle soorten apparaten met bijbehorende schermen zal dienen. Hiermee bereid je jezelf ook direct voor op de apparaten die nog in ontwikkeling zijn. Responsive design maakt gebruik van CSS3-media queries, deze badboys herkennen de breedte van een apparaat en laten het design naar een passend formaat schikken om het ontwerp zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.

Interessant: 3 mythes over zoekmachine optimalisatie

Interessant: Zoekmachine optimalisatie overoptimalisatie

En verder

Wil je meer informatie over responsive webdesign, neem dan eens een kijkje op responsive webdesign

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top