vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Het partnerbeleid treedt weer in werking per 1 juni
Het partnerbeleid treedt weer in werking per 1 juni

Het partnerbeleid treedt weer in werking per 1 juni

  • Nederland
  • Het partnerbeleid treedt weer in werking met ingang van 1 juni 2013. Het besluit tot wijziging van het Vreemdelingenbesluit 2000 (gezinsmigratie ongehuwde partners) is vandaag gepubliceerd in het Staatsblad.Mogelijkheid van gezinshereniging met ongehuwde partner weer van kracht. Per 1 oktober 2012 was de mogelijkheid van gezinshereniging met een ongehuwde partner komen te vervallen, als gevolg van een wijziging van het Vreemdelingenbesluit 2000 die tot stand is gekomen onder het vorige kabinet.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl

Naar aanleiding van het regeerakkoord van het huidige kabinet, waarin is vastgelegd dat voor gezinshereniging en -vorming een duurzame en exclusieve relatie volstaat,wordt het partnerbeleid weer ingevoerd zoals dat gold voor 1 oktober 2012. Zogenoemde tijdelijke trouwvergunning vervalt.

Met deze wijziging komt de zogenoemde tijdelijke trouwvergunning per 1 juni 2013 te vervallen. Deze verblijfsvergunning diende om een huwelijk of geregistreerd partnerschap in Nederland aan te gaan wanneer het voor de partners in het land van herkomst wettelijk gezien niet mogelijk was om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Deze vergunning is niet meer noodzakelijk nu het weer mogelijk is om al ongehuwd partner naar Nederland te komen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top