vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het Podium voor en door jong talent, onderdeel van het Noorderparkfestival 7 september 2014
Het Podium voor en door jong talent, onderdeel van het Noorderparkfestival 7 september 2014

Het Podium voor en door jong talent, onderdeel van het Noorderparkfestival 7 september 2014

  • Nederland
  • Dit jaar heeft het Noorderpark festival een jongeren area genaamd #zelfie het podium voor en door jongeren uit Amsterdam Noord met zang,dans,theater workshops en nog veel meer. EN als klapper op de vuurpijl de in Amsterdam noord geboren en getogen hoofdact JAYH JAWSON !! !!!!!GRATIS ENTREE!!!
  • flyeriets
  • Noorderparkkamer
  • http://www.noorderparkkamer.nl
  • info@noorderparkkamer.nl
  • Deze press-release is aangemeld door Aniel Mithoe onderdeel van de groep talentvolle mensen.Persbericht #Zelfie | Zondag 7 september 2014 | Noorderpark | Amsterdam - Noord
  • persberichtzelfie-2

zelfieHet podium voor en door jong talent

Iedereen was het er over eens: Er is in Amsterdam ­ Noord te weinig voor jongeren en het is hoog tijd om daar verandering inbrengen. Een groep jongeren uit het Amsterdamse stadsdeel heeft daarom de handen ineen geslagen en organiseert op zondag 7 september een eigen podium op het Noorderparkfestival, waarop plaatselijk talent te zien is. Onder de noemer #Zelfie waait er op de eerste zondag van september een jonge, energieke en frisse wind door Amsterdam­Noord.

Handen uit de mouwen!

Aan de voorbereiding en aankleding van #Zelfie werken veel verschillende mensen mee. Zo bouwden leerlingen van het Clusiuscollege, Het Bredero Beroepscollege en de Nieuwe Havo, een toegangspoort en decorelementen, ontwierpen zij vlaggen met selfie’s en organiseerde hun collega’s van Damstede een sponsorloop terwijl op het Hyperion hard gewerkt werd aan een festival­website.

Een 5 koppige, jongeren ­ regiegroep, werkt achter de schermen ook al maanden aan de organisatie van het festivalpodium. Volgens de deelnemende jongeren is het verstandiger om niet te klagen maar beter om de koppen bij elkaar te steken en als je dan toch bezig bent ook de handen uit de mouwen. Ondersteund door en onder de bezielende leiding van professionals van de Roze Tanker, Theater DEGASTEN, de Tolhuistuin, Jong Noord (de educatie poot van de Noorderparkkamer), Hotmammahot en ClassroomInspiration, organiseerde de jongeren in de aanloop naar het festival een talentenjacht onder de naam Noord Got Talent.

Vijftien talenten uit het stadsdeel, gezamenlijk uiteenlopende categorieën zoals zang, dans en rap vertegenwoordigend, namen deel aan de voorronde. Zeven van hen mochten door naar de halve finale die op 24 augustus in de Noorderparkkamer plaatsvond en betraden onder de muzikale begeleiding van een band, bestaande uit studenten van het ROC Art & Entertainment College Amsterdam en gecoacht door Cheyenne Toney (The voice of Holland, Theater DEGASTEN) de bühne. Drie acts wisten uiteindelijk door te dringen tot de finale; Sojourner, Zena en Team Air Music Group strijden op 7 september voor het oog van de jury en het publiek om de felbegeerde eerste plaats. De winnaar maakt o.a. kans op een heus optreden in het voorprogramma van de Tolhuistuin.

Komt dat zien!

Naast de finale van Noord Got talent is er op 7 september nog veel meer te doen, te zien en te beleven tijdens #Zelfie. Zo draaien o.a. DJ Edlan en DJ Westizo de hipste platen van dit moment, zijn er muzikale performances van de Skere Heren en Cheyenne Toney en kun je meedoen aan verschillende workshops. Als klap op de vuurpijl sluit special guest: Jayh Jawson, opgegroeid in Tuindorp ­ Oostzaan en bekend van o.a. de hitsingles ’Ik ga hard’ en ’Een mooie dag’ , #Zelfie af met een spetterend optreden. Het festival vind plaats tussen 13:00 en 19:00 uur en de toegang is geheel GRATIS.

Voor meer informatie over #Zelfie surf je naar www.facebook.com/yonofest

#Zelfie is een onderdeel van het Noorderparkfestival en wordt mede mogelijk gemaakt door de ongelooflijke inzet van jongeren uit Amsterdam, de partners, het Clusius College, Het Bredero Beroeps College, De Nieuwe Havo, Damstede en Hyperion en financieel ondersteund door Stadsdeel Noord, de Rabobank en Shell.

Over Aniel Mithoe

Ontdekken en aangaan van nieuwe uitdagingen, open voor creatieve projecten met een maatschappelijk draagvlak

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top