zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Het Privacy Control Framework: oplossing voor zero-tolerance wetgeving
Het Privacy Control Framework: oplossing voor zero-tolerance wetgeving

Het Privacy Control Framework: oplossing voor zero-tolerance wetgeving

  • Nederland
  • Privacy Management Partners en key2control introduceren aanstaande donderdag, 22 mei, tijdens de voorjaarsconferentie van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) het PRIVACY CONTROL FRAMEWORK. Dit instrument zorgt ervoor dat organisaties continu aantoonbaar in control zijn op het gebied van het beheersen van de risico's in hun privacyproces.
  • key2control
  • www.key2control.nl
  • b.smeets@key2control.nl
  • Privacy Management Partners en key2control introduceren op 22 mei tijdens de voorjaarsconferentie van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) het Privacy Control Framework. Dit instrument zorgt ervoor dat organisaties continu aantoonbaar in control zijn op het gebied van het beheersen van de risico’s in hun privacyproces.
  • PERSBERICHT - Het Privacy Control Framework - De oplossing voor zero-t...

Voor organisaties en bedrijven gaat veel veranderen op het gebied van privacy. De aanstaande Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie kan beschouwd worden als zero-tolerance wetgeving en vraagt om een proactieve privacy beleidsvoering.  Organisaties die daar niet aan voldoen, missen niet alleen kansen om optimaal gebruik te maken van de gegevens waarover ze beschikken, maar lopen ook het risico op boetes van het College Bescherming Persoonsgegevens die kunnen oplopen tot vele tonnen.

Met de nieuwe verordening scherpt de EU de wettelijke spelregels aan, vinden er enkele moderniseringen plaats en wordt het burgers gemakkelijker gemaakt om bij informatieverwerkers verzoeken, klachten of claims in te dienen. Een onderneming in het MKB met een jaaromzet van bijvoorbeeld 8 miljoen euro, kan voortaan worden geconfronteerd met een boete tot 400.000 euro. Bij zware overtredingen kunnen de boetes zelfs oplopen tot 100.000.000 euro. De hoge boetes zijn bedoeld als een krachtig signaal om haast te maken met privacycompliance.

Koen Versmissen, partner van Privacy Management Partners: “Wij helpen onze klanten bij de overheid en in het bedrijfsleven bij het opzetten van een privacyprogramma. Zo kunnen ze structureel waarborgen dat ze conform ‘good privacygovernance’ met persoonsgegevens omgaan. Maar dan moet zo’n programma natuurlijk wel aangestuurd, uitgevoerd en gemonitord worden. Daarom zijn wij ook zo blij met de samenwerking met key2control: hun software vormt daarvoor de perfecte ondersteuning.”

Arie Hartog, algemeen directeur van key2control: “Wij zijn er trots op dat de samenwerking met Privacy Management Partners heeft geleid tot de invoering van het Privacy Control Framework. Met dit instrument is een belangrijke randvoorwaarde ingevuld om te komen tot een effectief en efficiënt risicobeheer van het privacyproces. ”

Over Privacy Management Partners:
Privacy Management Partners is het eerste Data Protection Officer-bureau in Nederland, dat privacyvraagstukken voor klanten oplost. Daarnaast bieden ze compliance support en helpen ze bij het uitstippelen van de privacystrategie. De doorgewinterde privacyprofessionals maken privacy praktisch en hanteerbaar. De dienstverlening varieert van trainingen, quick scans en inventariserende workshops tot uitgebreide Privacy Impact Assessments en een traject ‘Privacy Compliance in 100 dagen’.

Over key2control:
Met de ontwikkeling en exploitatie van, cloud gebaseerde, risicomanagement instrumenten ondersteunt key2control bedrijven en organisaties in het streven naar het effectiever en efficiënter maken van de interne risicobeheersingsprocessen. Tegelijkertijd worden de kosten voor interne risicobeheersing structureel verlaagd. Centraal staat dat organisaties met deze instrumenten ‘aantoonbaar in control’ zijn op hun Governance, Risicomanagement en Compliance processen.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Koen Versmissen, partner bij Privacy Management Partners of de heer Arie Hartog, algemeen directeur van key2control.

Koen Versmissen
E koen.versmissen@pmpartners.nl
T 06 – 816 78 016

Arie Hartog
E a.hartog@key2control.nl
T 06 – 575 99 235

Over key2control

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top