zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Het Rijksmuseum kleurt Oranje
Het Rijksmuseum kleurt Oranje

Het Rijksmuseum kleurt Oranje

  • Nederland
  • Rijksprentenkabinet zet 3.000 werken uit de Oranje-geschiedenis online: van Willem van Oranje tot Willem-Alexander Vanaf gisteren zijn ruim 3.000 werken uit de collectie van het Rijksmuseum die te maken hebben met onze Oranje-geschiedenis online te bekijken: schilderijen, prenten, tekeningen, foto’s en briefkaarten, maar ook feesthoedjes voor een inhuldiging en stambomen van het Koninklijk Huis.
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/het-rijksmuseum-kleurt-oranje

Reden voor de digitalisering en ontsluiting is de viering van 200 jaar koninkrijk (2013-2015). Er zijn portretten van ca. 150 Oranjes te zien: van Willem van Oranje tot aan Willem-Alexander. Maar ook allerlei andere historische Oranje-gebeurtenissen zijn te bekijken en gratis te downloaden: van geboortes tot begrafenissen, van grote inhuldigingen tot aan het eerste bezoek van Prinses Juliana in dierentuin Artis in 1910. De basis voor deze bijzondere collectie werd in de 19de eeuw gelegd door de heer D. Franken, bankier en kunsthistoricus uit Amsterdam. Zijn collectie kwam in 1871 in het Rijksprentenkabinet terecht en werd daarna voortdurend aangevuld met nieuwe portretten op papier.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top