zaterdag, december 14, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / ‘Het stinkt naar stront in Rijswijk’
‘Het stinkt naar stront in Rijswijk’

‘Het stinkt naar stront in Rijswijk’

  • Nederland
  • Rijswijk Buiten heet de nieuwe wijk in aanbouw in het gebied Sion in Rijswijk. De rioolwaterzuivering geeft regelmatig geuroverlast.
  • Algemene Waterschapspartij Delfland
  • www,algemenewaterschapspartij.nl
  • h.middendorp@algemenewaterschapspartij.nl
  • Contact hans Middendorp: 06 37 47 53 17 Aanvullende informatie: http://awpdelfland.ning.com/profiles/blog/show?id=5157061%3ABlogPost%3A12903 Algemene informatie over de AWP Delfland: http://www.algemenewaterschapspartij.nl/waterschappen/delflandcon

De nieuwe woonwijk grenst direct aan de rioolwaterzuivering Harnaschpolder van het hoogheemraadschap van Delfland. De eerste bewoners zijn al gearriveerd en in totaal komen er 3500 huizen.

Mevrouw Goeijenbier woont al jaren pal naast de rioolwaterzuivering: “Vroeger waren hier allemaal kassen, dus toen waren wij blijkbaar de enigen die er last van hadden. Straks gaan al die nieuwe bewoners ook klagen’. Volgens Goeijenbier ontstaan de geurproblemen ongeveer elke paar weken. Ondanks dat de familie regelmatig een klacht indient bij het milieuloket is er de afgelopen jaren weinig veranderd.

Hans Middendorp, lijsttrekker van de Algemene Waterschapspartij (AWP), is in het dossier gedoken en heeft vragen gesteld. Delfland stelde zich in eerste instantie terughoudend op. ‘Wij hebben tal van maatregelen genomen om geuroverlast te beperken, en we hebben recent geen contact meer gehad met omwonenenden, want daar is geen noodzaak meer toe’ was kort gezegd het antwoord…. Maar zo gemakkelijk ben je niet van de AWP af!

In de commissie Waterkwaliteit op 3 februari heeft Middendorp het onderwerp geuroverlast andermaal aan de orde gesteld. Verantwoordelijk bestuurder Han van Olphen:`Er is wel degelijk nagegaan of er in de afgelopen periode incidenten met geuroverlast zijn geweest, en volgens ons is dat dus niet zo. Er zijn ook geen meldingen binnengekomen op het meldpunt van Delfland, en ik raad de bewoners aan om dat altijd te doen. Bovendien is minimale overlast onvermijdelijk, en dat staat ook zo omschreven in onze vergunning`.

Delfland is zeker bereidwillig om naar geurproblemen te kijken, maar dan moeten de incidenten wel worden gemeld. Zo kom je dan ook in gesprek met elkaar, en wellicht ook tot een goede oplossing?

Over HansMiddendorp

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top