zondag, januari 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Het verschil tussen een boot en een schip
Het verschil tussen een boot en een schip

Het verschil tussen een boot en een schip

  • Nederland
  • Lelystad, 22 juli 2016 – Weet u het verschil tussen een boot en een schip? NAUPAR wel! Lang verhaal kort: bij een boot moet u denken aan de kleinere vaartuigen – zoals een sloep of salonboot – en bij een schip aan een vracht- of zeilschip.
  • Collage
  • NAUPAR
  • webteam@naupar.com

Het zit ‘m in het formaat
Hoewel het verschil tussen een boot en een schip altijd enigszins vaag blijkt, is er één kenmerk waar u veel aan heeft: het formaat. Boten zijn kleinere vaartuigen die daarom meestal ook alleen voor het plezier worden gebruikt. Schepen, denk aan vracht- en zeilschepen, zijn daarentegen een stuk groter en kunnen ook voor de beroeps- en chartervaart worden gebruikt.

Waar komt de verwarring vandaan?
In de 19e eeuw deed het woord ‘stoomboot’ zijn intrede. Dit waren in eerste instantie kleine schepen met een stoommachine aan boord. Uiteindelijk is deze machine ook aan boord van grote (zeil)schepen gekomen. Dit had als gevolg dat er de ene keer over ‘stoomboot’ werd gesproken en de andere keer over ‘stoomschip’. Deze onduidelijkheid is volgens velen het begin van de verwarring.

Boten én schepen bij NAUPAR!
Om het u makkelijk – of toch moeilijker – te maken, kunt u bij NAUPAR zowel boten als schepen huren! De zeilschepen varen over het IJsselmeer, de Waddenzee en de Friese Meren. De boten van NAUPAR boothuren.amsterdam nemen u mee door Amsterdam.

Wilt u ook een boot of schip huren? Kijk op onze website!

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top