woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Het wijzigen van de originele bandenmaat: de na te leven regels
Het wijzigen van de originele bandenmaat: de na te leven regels

Het wijzigen van de originele bandenmaat: de na te leven regels

  • Nederland
  • Kostenbesparing, een sportieve uitstraling, meer keuze… Er zijn verschillende redenen waarom men de afmeting van hun banden wil veranderen. Echter is het monteren van banden met een andere afmeting niet geheel ongevaarlijk. Rezulteo, dé online bandengids, vertelt u meer over de gevaren en de te respecteren criteria.
  • rezulteo
  • http://www.rezulteo-banden.nl
  • ref@lizeo-group.com

De geschikte bandenmaten worden enkel alleen bepaald door de autofabrikanten, en zijn gebaseerd op resultaten van verschillende testen en onderzoeken. Zij garanderen een maximaal prestatie- en veiligheidsniveau. Met het afwijken van deze maten neemt u het risico dat het rijgedrag van uw voertuig verandert. Hiermee brengt u niet alleen uw veiligheid in geding, maar loopt u ook het risico op een boete of geen uitkering door uw verzekering bij een ongeval.

De voor- of nadelen van grotere banden

Grotere banden vergroten het contactoppervlak op het wegdek en verbeteren dus de grip op droog wegdek. Zij maken eveneens een snelle stuurreactie mogelijk. Daarentegen kunnen grotere banden een negatief hebben op het comfort, een vermindering van remmen op een nat wegdek (minder waterafvoer) en een verhoogd brandstofverbruik.

De te respecteren criteria

Rezulteo adviseert u ten harte om de door de fabrikant goedgekeurde bandenmaten te monteren. Mocht u toch de afmeting willen veranderen, respecteer dan de volgende criteria:

  • De laad- en snelheidindex van de nieuwe afmeting dienen gelijk of hoger dan de originele bandenmaat te zijn.
  • De afmeting van de buitenband moet in wezen hetzelfde aan het orginieel om de kenmerken van het voertuig te behouden, en met name de nauwkeurigheid van de snelheidsmeter en rijveiligheidssystemen zoals ABS of ESP.
  • ER moet voldoende ruimte in de wielkast aanwezig zijn om de nieuwe afmeting tegemoet te komen, en vergeet niet de extra speling wanneer u in de winter sneeuwkettingen wilt plaatsen.

Waar kan ik de goedgekeurde afmetingen vinden?

Over deze kwestie kan rezulteo heel duidelijk zijn; gebruik de door de fabrikant goedgekeurde bandenmaten! Maar waar deze te vinden…De goedgekeurde bandenmaten zijn meestal te vinden op de binnenkant van de portier van de bestuurder, in de handleiding van of op het kentekenbewijs van het voertuig. U kunt natuurlijk ook de website van rezulteo (www.rezulteo-banden.nl) raadplegen.

Over rezulteo banden

Op rezulteo-banden.nl kunt u eenvoudig banden vergelijken en de prijzen van verschillende vekopers.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top