woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hoe belangrijk is zoekmachineoptimalisatie?
Hoe belangrijk is zoekmachineoptimalisatie?

Hoe belangrijk is zoekmachineoptimalisatie?

  • Nederland
  • Hoog ranken met je website in Google, iets wat de meeste bedrijven graag willen. Maar hoe zit dit nu precies in elkaar, en hoe kun je er voor zorgen dat jouw website ook hoog eindigt in Google?
  • Stay Hungry Internet Marketing
  • www.stayhungryinternetmarketing.be
  • info@stayhungryinternetmarketing.be

Hoog ranken met je website in Google, iets wat de meeste bedrijven graag willen. Maar hoe zit dit nu precies in elkaar, en hoe kun je er voor zorgen dat jouw website ook hoog eindigt in Google? Met het goed inzetten van zoekmachineoptimalisatie kan dit gerealiseerd worden.

Welke onderdelen heeft zoekmachineoptimalisatie allemaal?

Er zijn meerdere onderdelen die van belang zijn bij zoekmachineoptimalisatie. Je hebt 3 verschillende componenten, te weten:

  • Inhoud (voor 60% van belang),
  • techniek (20%)
  • populariteit (20%).

De inhoud van je website is dus het meest belangrijk om hoog te scoren in Google.

Inhoud: Door de juiste zoekwoorden in de inhoud te plaatsen, en deze op een juiste manier in de tekst te verwerken(zonder dat het overkomt als spam), zul je hoger kunnen komen in de rankings bij Google.

Techniek: De techniek van de website is ook erg belangrijk. Je website moet de juiste titels, meta descriptions, H1 & H2 tags en ga zo maar door.

Populariteit: Met populariteit wordt simpel de populariteit van je website bedoeld. Het gaat hier om links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Belangrijk is hierbij dat de website die naar jou verwijst, wel enigszins in de zelfde categorie zit. Een link van een website over pennen die naar een website over shampoo linkt, heeft dus niet veel nut.

Hoe kan ik mijn website optimaliseren?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit zelf allemaal te regelen, door bijvoorbeeld bovenstaande punten te optimaliseren. Ook is het mogelijk dit uit te besteden aan een internet marketing bureau. Zij hebben vaak veel verstand van zoekmachineoptimalisatie en alle onderdelen die daar bij horen. Wel is het daarbij belangrijk goed te kijken naar de certificeringen die zij hebben.

De beste partijen zijn Google gecertificeerd, en daar kun je dan ook kwaliteit verwachten. Maak hierbij dus een goede afweging, en je weet zeker dat je met je bedrijf hoog in Google komt!

Stay Hungry Internet Marketing

 

Artikel geschreven en gepubliceerd door:

Webteksten en internet marketing door Stay Hungry Internet Marketing

Over Stay Hungry Marketing

Stay Hungry Marketing is een allround full-service internet marketing bureau, al sinds 2008 de specialist in zoekmachineoptimalisatie, webdesign, conversie optimalisatie en Google AdWords om de behoeftes van bedrijven om gevonden te worden op het internet.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top