woensdag, oktober 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hoe gebruikte poetsdoeken brandveilig opbergen in de SaCon van MEWA
Hoe gebruikte poetsdoeken brandveilig opbergen in de SaCon van MEWA

Hoe gebruikte poetsdoeken brandveilig opbergen in de SaCon van MEWA

  • Nederland
  • In het atelier, de garage of op de werkvloer in uw bedrijf … Wie herbruikbare poetsdoeken zoals de doeken uit het full-servicesysteem van MEWA inzet, is niet alleen op de milieuvriendelijke weg, maar heeft ook gekozen voor een kostentransparante oplossing.
  • MEWA_SaCon_MEWATEX
  • MEWA Service BV
  • betty.deboeck@vprconsult.be

Poetsdoeken die zijn verzadigd met olie, vetten, oplos- en reinigingsmiddelen en die in contact komen met zuurstof, kunnen ontbranden door zelfopwarming. Brandgevaar! De brandweer raadt daarom aan alle gebruikte doeken goed uit te spoelen en te laten drogen. Een tijdrovende klus en niet 100% zeker, weet MEWA. Een tijdbesparend én veilig alternatief is de SaCon®-veiligheidscontainer.

Perfect afgesloten

Smeulende doeken kunnen wel degelijk brand veroorzaken. Bovendien zorgt mogelijk contact met slijpvonken of lasparels voor een reële vergroting van het risico. Een gewaarschuwd man telt voor twee: wie vuile poetsdoeken op een niet afgesloten plaats bewaart, verhoogt het brandgevaar in het bedrijf, ongeacht of het om stoffen of papieren poetsdoeken gaat.

De oplossing heet SaCon®, de door MEWA zelf ontwikkelde veiligheidscontainer uit robuuste kunststof (hoogmoleculair lagedruk polyethyleen). Elke keer wanneer een medewerker een poetsdoek in de container wil gooien, moet hij deze snel en makkelijk kunnen openen en weer sluiten. Het deksel van de SaCon® heeft een geïnjecteerde dichting en spansluitingen. Dit alles zorgt ervoor dat de container ook na de werkuren in het bedrijf kan blijven staan en niet naar buiten gerold moet worden. Zo staat hij altijd klaar waar medewerkers hem nodig hebben.

De SaCon® maakt deel uit van het dienstverleningssysteem van MEWA: flexibele full-service voor herbruikbare poetsdoeken (leveren en ophalen bij de klant, wassen, vervangen wanneer nodig).

Meer informatie over MEWA Textil-Management:

MEWA Textiel-Service BV , www.mewa-service.nl

Over Betty

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top