dinsdag, februari 25, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Hoe onderhoud ik mijn computer?
Hoe onderhoud ik mijn computer?

Hoe onderhoud ik mijn computer?

  • Nederland
  • Artikel met daarin tips voor het onderhouden van uw computer of laptop.
  • Dvd-ict
  • https://www.dvd-ict.nl/
  • dvd-ict@hotmail.com

In het digitale tijdperk kunnen we niet meer zonder laptop of computer. We maken allemaal veelvuldig gebruik van social media kanalen en struinen het internet af op zoek naar informatie of webshops. Elke laptop of PC komt vroeg of laat op het punt dat de snelheid afneemt. Het opstarten gaat traag en ook het openen van andere programma’s vraagt geduld. Door uw computer of laptop te onderhouden kunnen dergelijke situaties in de toekomst worden voorkomen. In dit artikel geven we een aantal tips hoe u zelf uw computer kunt opschonen. Mocht het ondanks deze tips niet lukken om uw computer te onderhouden, dan zijn wij van DvD-ict u graag van dienst.

Programma’s verwijderen

Een eerste manier om de snelheid van uw computer te versnellen is door programma’s te verwijderen die u niet gebruikt. Een aantal programma’s draaien namelijk, zonder dat u het doorheeft, op de achtergrond door. Deze programma’s zorgen er echter wel voor dat uw computer vertraagd. Door het verwijderen van onnodige programma’s heeft u ook weer extra werkruimte. Een belangrijke opmerking hierbij is dat niet alle programma’s zomaar verwijderd mogen worden. Wanneer u twijfelt of een programma essentieel is, laat het programma dan staan.

Register opschonen

Een andere belangrijke onderhoudstaak is het opschonen van het Windows register. Door veelvuldig gebruik van uw computer en bijvoorbeeld het installeren van programma’s raakt het register vervuild. Met een register cleaner kunt u, zoals de naam al doet vermoeden, het register opschonen. Niet iedere register cleaner is even betrouwbaar. Verdiep u van tevoren dan ook goed bij de aanschaf van een register cleaner.

Tijdelijke internetbestanden verwijderen

Nog een andere manier om uw computer op te schonen is door tijdelijke internetbestanden te verwijderen. Dit zijn bestanden die tijdens het surfen op internet worden opgeslagen op uw laptop of computer. Wanneer u op een website een online formulier invult, worden de door u ingevulde gegevens bewaard. Andere tijdelijke internetbestanden zijn wachtwoorden, cookies en de geschiedenis van de door u bezochte websites. Per Windows versie verschilt de wijze waarop deze internetbestanden kunnen worden verwijderd. Microsoft biedt op haar website diverse instructies.

Frequentie onderhoud

Hoe vaak u uw computer of laptop moet opschonen hangt af van uw gebruik. Raadzaam is om minimaal één keer per jaar zelf onderhoud te plegen of uw computer te laten opschonen door een gecertificeerde partij. Bij veelvuldig gebruik is het voor uw computersnelheid verstandig om twee keer per jaar de computer of laptop te onderhouden.

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top