zaterdag, december 7, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hoe start je een advocatenkantoor?
Hoe start je een advocatenkantoor?

Hoe start je een advocatenkantoor?

  • Nederland
  • In dit artikel lees je op een beknopte manier hoe je een advocatenkantoor moet beginnen. Er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken als je een advocatenkantoor begint. En u wilt op zo'n moment die voor verrassingen komen te staan.
  • Endtz&Co
  • https://legalloyd.com/nl/advisor/265/antoine-endtz
  • rechtenwet@outlook.com

Bent u ook van plan om een eigen advocatenkantoor te starten, of heeft u de droom dit ooit te gaan doen, dan zult u met een hoop vragen zitten. In dit artikel willen we u alvast voor een groot deel voorbereiden op wat gaat komen. Onderaan dit artikel vindt u meer informatie over mensen in Nederland die tijden terug zijn begonnen met een advocatenkantoor en nu zeer succesvol zijn.

Wat voor soort advocatenkantoor wilt u opzetten?

Denk goed na over wat voor soort advocatenkantoor u wilt opzetten. Wilt u zich specialiseren in 1 rechtsgebied of wilt u dit juist combineren? Dit is waarschijnlijk de meest belangrijke vraag die u zich van te voren moet stellen.

Waar wilt u uw kantoor vestigen?

Heeft u al nagedacht over een kantoorpand? Wilt u misschien aan huis iets opzetten, of wilt u liever in de grote stad zitten? U moet hierbij ook nadenken over het soort cliënten dat u gaat helpen. Het is nooit verkeerd om dicht bij openbaar vervoer te zitten zodat iedereen u makkelijk kan bereiken. De kosten voor een kantoorpand in bijvoorbeeld Amsterdam zijn een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Den Bosch of Breda. Het is daarom belangrijk om al uw wensen en eisen eens goed op een rijtje te zetten.

Personeel

Wilt u als zelfstandig advocaat beginnen, of heeft u er al over nagedacht om meteen met meer personeel te beginnen. Misschien wilt u zelfs samen met iemand anders een kantoor beginnen. Het is altijd belangrijk om lang de tijd te nemen om uw personeel uit te kiezen. In tijden van crisis zijn er veel mensen op zoek naar een baan, maar niet iedereen zal gekwalificeerd genoeg zijn om voor u te komen werken. Houdt hier dus rekening mee!

Wilt u in contact komen met iemand die een eigen advocaten kantoor is begonnen, dan raden we u aan om eens een kijkje te nemen op de Website van Antoine Endtz. (http://nl.linkedin.com/in/antoineendtz) Hij is een aantal jaar geleden begonnen met zijn eigen kantoor Endtz&Co. Dit kantoor is erg succesvol, hier leest u er meer over. https://legalloyd.com/nl/advisor/265/antoine-endtz 

Over rechtenwet@outlook.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top