woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hoeveelheid Asbest in Nederland neemt gematigd af
Hoeveelheid Asbest in Nederland neemt gematigd af

Hoeveelheid Asbest in Nederland neemt gematigd af

  • Nederland
  • Al sinds 1993 is het toepassen, het produceren en ook de handel in asbesthoudende materialen in Nederland verboden. Objecten en gebouwen van na 1993 zijn dus zo goed als zeker asbestvrij. Ook asbest expert Marcel Raazelust ziet de toepassingen van asbest de laatste jaren fors dalen.
  • perfectfinish2
  • Asbestscience
  • http://perfectfinishbv.nl
  • info@perfectfinishbv.nl

Asbest wordt de laatste tijd in Nederland in steeds grotere hoeveelheden verwijderd. Raazelust: “we zijn blij met de afname. We zien ook een nieuwe generatie asbestsaneerders die op een milieuvriendelijke manier asbest verwijderen. Deze bedrijven helpen mee aan het opschonen van Nederland en daarmee aan een verbetering van onze leefomgeving.”

Asbest. Of je het nu bij jouw bekend is of niet, asbest heb je liever niet in je pand. Om asbest te verwijderen moet er nogal wat gebeuren. Dat weten veel mensen. Meldingen doen, vergunningen aanvragen en veilig het asbesthoudend materiaal afvoeren. Gecertificeerde asbestsaneerders weten exact hoe ze hiermee om moeten gaan. Vaak zijn het de geroutineerde bouwbedrijven die asbestsanering erbij pakken. Af en toe werpt zich een echte specialist op die het werk professioneel en nauwkeurig kan uitvoeren.

De strenge regelgeving staat veel ondernemers in de weg om een nieuwe onderneming binnen de asbestsanering op te richten. Daarbij komt ook nog eens dat bedrijven in de asbest sector te maken hebben met hoge kosten voor het aanschaffen van materialen om aan alle veiligheidsregels te kunnen voldoen. Dat deze strenge regelgeving er is zorgt ervoor dat niet elke doe-het-zelver deze werkzaamheden kan uitvoeren. Dat is maar goed ook. Er staat namelijk een groot belang op het spel, namelijk de volksgezondheid.

In veel gevallen wordt de aanwezigheid van asbest pas opgemerkt wanneer een pandeigenaar zijn of haar gebouw gaat verbouwen of slopen. Meestal hebben we het dan over gebouwen die ouder zijn dan bouwjaar 1993. Daarbij is de kans zeer groot dat er zich asbest in het pand bevindt. Bij veel mensen gaan op dat moment alle alarmbellen af. De risico’s die mensen lopen wanneer asbestvezels vrij komen zijn immers bij iedereen bekend. Daarom is het van groot belang dat er professionele hulp ingeschakeld wordt wanneer asbest verwijderd moet worden. Asbest verwijderen kan door het gecertificeerde en gespecialiseerde bedrijf Perfect Finish Milieutechniek.

Over Asbestscience

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top